VV Spaubeek 1 – DVO 1 | 2-1

| Geen fruit, wel punten

Voor de eerste keer in vele weken kon Arno beschikken over een nagenoeg complete selectie van het eerste elftal. Enkel Glenn is nog steeds niet topfit maar wel op de goede weg terug. Verder kunnen wij zeggen dat wij al weken vast weer hebben: veel wind en regen. In de voorbespreking werd duidelijk dat Ralph terugkeerde in het elftal en dat Gilbert naar het middenveld schoof.

Nadat enkele spelers en de scheidsrechter wedstrijdklaar waren gemaakt kon de pot beginnen. Er was sprake van een gelijk-opgaande wedstrijd met kleine kansjes over een weer. Na zo’n twintig minuten reageerde Brommer alert op een lange bal van Sean en hij prikte de 1 tegen 0 in het netje. Toch alweer de elfde goal van onze aanvaller in de competitie. Nog voor de rust zorgde de absoluut beste man op het veld, de nr. 7 van DVO, voor de terechte gelijkmaker. Manuel had een aantal geweldige reflexen in petto, waardoor er met de gelijke stand de kleedkamers konden worden opgezocht.

In de rust, met koude thee, werd het strijdplan voor de tweede helft doorgenomen.

Na een klein uur kwamen Daan en Jorn in het veld voor Ralph en de licht geblesseerde Bram. Weer even later was het Brommer, die geloofde in een lange bal en van zijn snelheid gebruik maakte. Hij werd in de tang genomen door twee verdedigers van DVO en kwam ten val. De scheidsrechter zag hierin een strafschop en Sean moest aan de bak. Ik weet dat Sean een keer een strafschop miste en dat was nu net tegen de keeper van DVO. Nu bleef Sean echter weer ijzig kalm en scoorde. Daarna riskeerde onze keeper meerdere malen lijf en leden om deze voorsprong over de streep te trekken. Eerst moest zijn linkerknie het ontgelden en daarna zijn rechter. Sean moest zelfs met een op het eerste oog stevige knieblessure het veld verlaten.

Zelden zullen spelers en staf zo blij geweest zijn toen de scheids voor de laatste keer floot. Wij hadden de man in het zwart zeker niet tegen in deze wedstrijd, maar hebben de klus op eigen kracht geklaard.

Nu is het hopen dat de blessures meevallen en dat wij deze, stijgende, lijn kunnen doortrekken. In elk geval ziet de stand er nu iets dragelijker uit, hoewel veel rechtstreekse concurrenten nog de nodige wedstrijden moeten inhalen.

Volgende zondag weer een thuiswedstrijd tegen een directe concurrent; SHH. Tot dan, Joep