SV Langeberg 1 – VV Spaubeek 1 | 1-2

·

·

, ,

| Heerlijk, Spaubeek

Nadat er op vrijdagavond tijdens het carnavalsbal de nodige goud-gele rakkers door o.a. de spelers verwerkt waren, stond er op zondag de wedstrijd tegen een van de topploegen uit de derde klasse op het programma. De weersomstandigheden deden denken aan het vorige seizoen waar de dug-outs ons om de oren vlogen. De selectie heeft nog steeds last van blessures en dus werden er andere spelers uit de hoge hoed getoverd. Cas Solberg en Danny Bastings moesten ons uit de brand helpen.

In de voorbespreking werd maar weer eens gehamerd op het feit dat wij in de organisatie moesten blijven voetballen en niet meegaan in het spel van Langeberg. En de wedstrijd begon zo leuk. In de eerste drie minuten hadden wij 100% balbezit, maar na vijf minuten stonden wij 1 tegen 0 achter. Daarna dacht onze tegenstander dat zij de teugels ietwat konden laten vieren en dat mag je nooit tegen ons doen. Langzaam maar zeker kwamen wij beter in de wedstrijd. Een terugkopbal van Langeberg betekende volgens heel Spaubeek al de gelijkmaker, echter de scheids zag dit anders. Niet veel later werd Brommer onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen en de toegekende strafschop was een kolfje naar de hand van Sean. Met deze 1 tegen 1 stand werd de rust bereikt.

In de rust werd opgemerkt dat hier iets te halen viel en dat wij geconcentreerd tot het uiterste moesten blijven gaan. 

In de tweede helft zette de thuisploeg iets meer druk, maar grote kansen leverde dit niet op en was er al een kans, dan was Manuel de grote sta-in-de-weg. In de tweede helft kwam Stan Joey vervangen en met nog een kwartier te gaan kwamen Jorn voor Sean en Bassie voor Cas binnen de lijnen en het was Bassie welke zich tot matchwinnaar kon kronen. Uit een rebound kreeg hij de bal voor zijn voeten en kogelde deze snoeihard achter de doelman van Langeberg tegen het net. Daarna werden met een onverzettelijke inzet deze drie punten binnengesleept. Een verdiende overwinning en nu kunnen de mensen van Spaubeek met een goed gevoel carnaval vieren. Oh ja: op Aswoensdag staat de eerste training weer op het programma.