RKVB 1 – VV Spaubeek 1 | 1-4

·

·

, ,

| Zo belangrijk

Het was echt waardeloos weer en eigenlijk iedereen van de VVS verwachtte vanuit Baexem een telefoontje dat er niet gespeeld kon worden. Om 10.00 uur kwam echter het bericht dat het veld goedgekeurd was.

Na een gezamenlijke lunch volgde de voorbespreking en Arno wees erop dat er wel een reden moest zijn voor het doorgaan van deze wedstrijd bij een vereniging waar normaliter als eerste het veld afgekeurd werd. Verder waren er toch weer de nodige zorgen. Medi en Joey niet helemaal fit, Manuel met een lichte blessure, Ralph helemaal niet van de partij en Erik ziek geweest, maar toch vol goede moed op naar Baexem. Daar bleek onze vrees best wel gegrond. Het veld lag er belabberd bij en men was ook nog zo slim om een wedstrijd van een lager team door te laten gaan en dat kwam het veld zekere niet ten goede. Voor de wedstrijd werd er nog, op de slechtste plekken, zand gestrooid.

De start was voor de VVS helemaal ideaal. De lichtvoetige Glenn zweefde zo ongeveer over veld, daar waar zijn tegenstanders centimeters de grond in zakten. Binnen de zestig seconden scoorde hij het openingsdoelpunt. Daarna bleef Glenn een kwelling voor zijn tegenstanders. In de eerste helft waren wij heer en meester. Een hoekschop van Brommer werd verlengd door Sean en Gilbert kopte binnen, 2 tegen 0 was een feit. Tegen het einde van de eerste helft gooide Glenn de wedstrijd definitief in het slot en 0-3 was de ruststand. In de rust werd erop gewezen dat wij er nog niet waren en dat wij de wedstrijd geconcentreerd moesten uitspelen. RKVB zou echt nog wel vechten voor zijn laatste kans.                                                                                                                              

De tweede helft was echter duidelijk minder dan de eerste. RKVB kon niet en de VVS hoefde niet. Jorn kwam in het veld voor de licht geblesseerde Daan en na de zoveelste aanslag op de benen van Glenn werd deze vervangen door Etienne. Eigen slordigheid leverde zowaar een treffer op voor RKVB. De laatste twintig minuten gooide de thuisploeg alles op de aanval en kon de VVS naar hartenlust counteren, echter steeds was de eindpass niet goed of maakte men de verkeerde keuze. In de laatste minuten pikte Brommer toch nog zijn goaltje mee. Een volledig verdiende, niet geflatteerde overwinning.

Nu deze lijn doortrekken. Met inzet en de juiste mentaliteit moeten wij echt wel in de derde klasse kunnen blijven. Volgende week komt Alfa Sport op bezoek en dat betekent; mouwen opstropen en hard werken.

Joep. ps.  Ik heb heerlijk geslapen.