VV Spaubeek 1 – Hebes 1 | 2-3

·

·

, ,

| Niet goed genoeg

Net als vorige week wees onze trainer erop dat wij de rest van dit seizoen enkel nog finales zouden spelen en dat er een over-mijn-lijk-mentaliteit van onze spelers gevraagd werd. Tijdens het bekend maken van de opstelling deed Arno enigszins geheimzinnig en dat had alles te maken met de blessure van Ralph. Kon hij nu spelen of niet? Binnen de staf waren hier verschillende meningen over. Maar alla, tijdens de warming-up ging alles goed en Ralph zou starten.

In de eerste helft was er maar een ploeg die de punten wilde hebben en dat waren niet de geel-zwarten. Aan de hand van Lars S en Roelie was Hebes gewoon de betere, fellere ploeg. Twee demarrages van deze Lars betekenden ook twee doelpunten voor de gasten. Gezien het spelbeeld zou je zeggen: wedstrijd gespeeld. Na zo’n 25 minuten kon Ralph toch niet meer verder en kwam Daan in de ploeg. Maar men had buiten de keeper van Hebes gerekend. Brommer, het begint zijn specialiteit te worden, was weer eens vervelend voor de beste man en deze werkte de bal over zijn eigen doellijn. Volledig tegen de verhoudingen in werd het dan toch 2 tegen 1.

Voor de eerste keer vielen er in de rust harde woorden en deze sorteerden zowaar enig effect. Spaubeek schoot furieus uit de startblokken de het leek een kwestie van tijd voordat de wedstrijd zou kantelen. En ja hoor Gilbert zorgde voor de, dan verdiende, gelijkmaker.

Rond de vijfenzeventigste minuut stonden onze mannen echter te slapen bij een vrije trap voor Hebes en de bal werd dan ook vakkundig achter Manuel gedeponeerd. Ondanks het harde werk tijdens grote delen van de tweede helft stonden wij weer met lege handen.

Wat kunnen wij doen om deze neerwaartse spiraal te doorbreken? De trainingsopkomst is goed en tijdens die trainingen zie ik dingen die tijdens de wedstrijden maar niet willen lukken. Misschien mis ik inderdaad de over-mijn-lijk-mentaliteit bij sommige jongens. Ik zou adviseren om te kijken naar de mentaliteit en instelling van de nummer 10 van Hebes (ja ja, die Roelie). Dit zou niet misstaan bij de VVS.

Ik heb dit wel eens eerder gezegd. Ik weet dat wij heel erg goed zijn in de derde helft, maar daar verdien je geen punten mee. Kom op mannen, Spaubeek verdient een derdeklasser. Laten wij er alles voor doen om dat dan ook te blijven.