VV Spaubeek 1 – VV Sittard 1 | 1-1

·

·

, ,

| De stijgende lijn

Vandaag wachtte ons alweer een sterke tegenstander, “De Kraaien” kwamen op bezoek. En hier was werkelijk sprake van een sterke tegenstander. De mannen uit Sittard hebben veel goede voetballers in hun gelederen en een keeper die werkelijk heerst in het strafschopgebied.

Echter, wat is er bij de VVS aan de hand? Er is weer sprake van “spielfreude” en teamgeest. Er staat weer een collectief. Arno hield vast aan de oude voetbalwijsheid ‘never change a winning team’ en bracht dezelfde spelers binnen de lijnen als tegen SHH. Ook vandaag straalde de wil om voor elkaar te werken er weer vanaf. Onze youngsters doen het geweldig en de ervaren rotten komen ook steeds meer tot hun recht. De teamprestatie was weer uitstekend. Nadat een aantal kansen waren verprutst, was het toch weer Glenn, die de ban brak en voor een bevrijdende 1 tegen 0 zorgde. Dit was zo’n vijf minuten voor de rust. Terwijl onze jongens nog genoten van de voorsprong kregen wij prompt de deksel op onze neus. Middels een echte beauty zorgden De Kraaien voor de 1 tegen 1 ruststand.

Zoals ons capitano altijd pleegt te zeggen: er moet een schepje bovenop Spaubeek, hoorden wij dit in de rust ook weer. Eerlijk is eerlijk, de betere start in de tweede helft was voor onze tegenstander. Zo’n twintig minuten was het alleen maar tegenhouden. Daarna vond een speler van Sittard het nodig om een “aanslag” te plegen op onze Brommer en rood was zijn verdiende beloning. Het gevolg was dat de wedstrijd weer begon te kantelen. Echter, zoals reeds gememoreerd, bij de VV Sittard staat een geweldenaar tussen de palen. Het lukte dus niet om in het restant van de wedstrijd  het net een 2e maal te laten trillen.                                                                                   

Vooraf waren wij meer dan tevreden met 1 punt, terwijl je nu misschien zou zeggen dat er meer in had gezeten. Het lijkt er sterk op dat Arno de juiste snaar bij onze spelers heeft weten te vinden. Wanneer wij als groep zo blijven doorgaan, kunnen er nog mooie dingen gebeuren in het Spaubeekse. Hiervoor is wel nodig dat de trainingsopkomst hoog blijft en dat wij als team nog meer naar elkaar toe groeien. In elk geval worden de zondagmiddagen steeds leuker. Laten wij hopen dat dit zo blijft.

Komende zondag komt Centrum Boys bij ons op bezoek en dan kunnen wij weer alle steun van onze supporters gebruiken.

Let op: de wedstrijd begint om 14.00 uur.