SHH 1 – VV Spaubeek 1 | 0-2

·

·

, ,

| Echte kerels

Vandaag stond de wedstrijd in Herten tegen SHH op het programma.  Een tegenstander waar in het verleden verrektes weinig, zeg maar geen, punten behaald werden. Zoals gebruikelijk wees Arno in de voorbespreking op de sterke punten van onze tegenstander en gaf hij een aantal spelers concrete opdrachten mee.  Nadat het, na enige organisatie gelukt was om de hele selectie over auto’s te verdelen, werd vertrokken richting Herten.

Eerlijk is eerlijk, na één minuut stilstaan, was de betere start voor de thuisclub. Even leek zich hetzelfde scenario als tegen Argo af te tekenen. De eerste 25 minuten was het alleen maar tegenhouden en de aanvoerder van SHH strooide met goede passes. Na een kleine omzetting op ons middenveld, Bram ging zich ontfermen over de aanvoerder, werd het langzaam een gelijk opgaande wedstrijd. Niet dat er sprake was van grote kansen. Met een dubbel blanke stand werd de rust bereikt.

In  de tweede helft waren wij, misschien kijk ik dan wel teveel door een geel/zwarte bril, heer en meester. Na zo’n vijf minuten kreeg Glenn de bal en zijn bekeken schuiver in de verre hoek betekende de voorsprong voor VVS. Zo’n tien minuten later werd deze treffer gevolgd door een doelpunt van onze “Brommer”. Een lange bal van achteruit werd door hem met rechts aangenomen en met links tegen de touwen gedeponeerd. Met nog zo’n dertig minuten te spelen 2 tegen 0 voor, wát een luxe. SHH stroopte nog eenmaal de mouwen op en probeerde de aansluitingstreffer te realiseren. Echter onze verdediging, onder aanvoering van Manuel en Sean liet zich niet meer verrassen. Zo werden, voor de eerste keer, voor zover ik mij herinner, drie punten meegenomen vanuit Herten. Dit is dan ook het beste antwoord dat de geel/zwarten konden geven na de punt-in-mindering-straf van de KNVB n.a.v. de gestaakte wedstrijd tegen Alfa Sport. Voorzichtig krijgen wij weer aansluiting bij de grote middenmoot.

Smet op de overwinning is de mogelijk ernstige blessure van Cas aan zijn rechter knie. Ik duim dat het meevalt. Verder nog dank aan de vele supporters uit het Spaubeekse. Soms leek het alsof wij thuis speelden.

Volgende week wacht de volgende zware klus, maar met dezelfde instelling en inzet van deze week moet dat ook kunnen. Tot dan!