SV Argo 1 – VV Spaubeek 1 | 2-1

·

·

, ,

| Nét niet

Vandaag stond de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper op het programma. In de voorbespreking gaf Arno al aan dat dit wel eens de sterkste ploeg uit onze klasse zou kunnen zijn. Door de afwezigheid van twee spelers was Arno al genoodzaakt om wijzigingen aan te brengen in de succesvolle elf van vorige week. Jorn en Stan kregen basisplekken op het middenveld.

Dat Argo een sterke ploeg had, was vanaf het eerste fluitsignaal merkbaar. De ploeg zat vol beweging en actie. Binnen vijf minuten keken wij al tegen een  achterstand aan. Een aanvaller van Argo was drie verdedigers van de VVS te snel af en dat betekende de 1 tegen 0. Eerlijk is eerlijk, in de eerste helft liepen wij alleen achter de tegenstander aan. Het lukte niet om de bal lang in de ploeg te houden. Het was een kwestie van tijd totdat Argo weer zou scoren. En rond de dertigste minuut gebeurde dat ook. Een lange bal, een perfecte voorzet en het tweede doelpunt van Argo was een feit. Met hangen en wurgen werd met deze stand de rust bereikt. In de rust ontstond toch binnen de VVS de overtuiging dat in Obbicht iets te halen viel. En ja, in de tweede helft zagen wij een heel ander Spaubeek. De korte mouwen werden nog eens extra opgestroopt en er werd voor iedere meter gestreden. Langzaam zag je de wedstrijd kantelen in het voordeel van de VVS. Wij kregen kansen, maar zo gemakkelijk als ze er vorige week invielen ging het niet. Er moet gezegd worden dat bij Argo een klasse doelman tussen de palen staat. Toch werd drie keer het befaamde houtwerk geraakt.  Verder dan één doelpunt, een penalty van Sean, kwamen wij niet.

Achteraf kregen wij weer de complimenten, maar geen punten. Conclusie: een zware wedstrijd tegen een sterke tegenstander op een redelijk slecht veld, wel met echt gras. Nu nog twee even sterke helften spelen.

Volgende week is er geen wedstrijd, zodat Arno nu twee weken de tijd heeft om met zijn team naar de volgende uitdaging toe te werken. Een tip van mij nog: laten wij proberen om iets minder gele kaarten te scoren. Vandaag werd zelfs een staflid met geel bestraft.