VV Spaubeek 1 – SV Langeberg 1 | 1-6

·

·

, ,

| Geflatteerd.

Waarschijnlijk heeft iedereen nog de wedstrijd van vorig seizoen in Langenberg op zijn netvlies staan. Toen vlogen niet alleen bladeren en takken om onze oren, maar zelfs ook een dug-out. Vandaag was het al niet veel beter, hoewel het waaide niet en het regende alleen.

Voor de wedstrijd was alles duidelijk. Met Jorn in de basis wilden wij meteen goed beginnen en dat lukte ook. Totdat er, volgens velen vanuit buitenspelpositie, door de gasten de 1e treffer werd gescoord. Onze mannen op en naast het veld gingen zich vanaf dat moment steeds meer storen aan het fluiten van de scheidrechter. En ja; misschien had de man niet zijn beste dag, maar wij moeten meer met ons zelf bezig zijn dan met de man in het zwart. In het verder verloop van de 1e helft kregen wij ook een aantal kansen, maar het manco van vorig seizoen, scoren, openbaarde zich nu ook weer. Wanneer je zelf niet scoort gebeurd het vaak aan de overkant en dat was ook nu het geval. Met een 2 tegen 0 ruststand, in het voordeel van Langenberg, werden de kleedkamers opgezocht en kon men zich een beetje opwarmen. Hoewel opwarmen, al jaren werkt op zondag de verwarming niet in het kleedlokaal van de VVS.

In de rust pepten de jongens elkaar op er was nu immers niets meer te verliezen. Maar ook de 2e helft begon voor onze jongens niet goed. Een goed lopende aanval van Langenberg betekende hun 3e doelpunt. Meteen hierna scoorde Brommer de 1 tegen 3. Roger wisselde hierna en wilde achterin 1 op 1 spelen. Dit bleek achteraf een schot in eigen voet. Langenberg scoorde nog 3 keer, terwijl bij ons de bal er maar niet in wilde.

Over inzet en instelling niets dan lof, echter wanneer het tegen zit dan moet men niet het kopje laten hangen, maar er nog een schepje bovenop doen. En ik snap helemaal dat het moeilijk is om je op het eigen spel te concentreren, wanneer alles zo tegen zit. Wij krijgen vaak de complimenten voor het vertoonde spel, maar complimenten kun je niet inruilen voor punten.

Komende week weer keihard werken en dan op naar de 1e 6-punten wedstrijd, uit naar Born.

Tot dan.