VV Spaubeek 1 – RKVB 1 | 2-2

·

·

, ,

| Een nieuw seizoen

Ik heb begrepen dat er toch mensen zijn die mijn “verslag” lezen en derhalve heb ik besloten om wederom de pen ter hand te nemen. Binnen de selectie is t.o.v. vorig seizoen nagenoeg niets veranderd.

Bij de competitiesamenstelling had de KNVB een gelukkige hand, de afsluitende, finalewedstrijd van de nacompetitie was meteen de start van het seizoen 2019-2020. Zoals jullie weten werd deze finale in ons voordeel  beslist, maar dat is natuurlijk geen garantie voor deze pot.  Met een smalle selectie voor 1 en 2 moeten wij het dit seizoen klaren en de doelstelling is dan ook handhaven, zodat wij hopelijk op een gedeeltelijk nieuw complex ook in de 3e klasse kunnen voetballen.

Ondanks de warmte begon de  wedstrijd voor de VVS voortvarend en Cas zorgde voor een verdiende openingstreffer. Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, maar uit het niets viel toch de gelijkmaker. Ik weet niet zeker of ik het goed zag, maar vanaf het hoofd van Bas rolde de bal in het VVS-doel. Nog voor het rustsignaal zorgde Brommer voor de verdiende voorsprong.

Na de rust kregen de spelers meer en meer last van de warmte en bleef het spannend. De mooiste kansen werden door onze voorwaartsen gemist. Een misverstand in onze achterhoede zorgde voor de tweede gelijkmaker. Onze mannen stroopten daarna nog wel hun mouwen op, doch dit leverde geen derde treffer op.

Niet verloren, niet gewonnen. Het benutten van kansen blijft een enorm aandachtspunt.  Overigens is er niets dan lof voor de tomeloze inzet van onze spelers. Allemaal gingen zij tot het gaatje. Op sommige momenten zou er wel iets meer rust in het spel van de VVS kunnen en moeten zijn.  Maar alla, het seizoen is net begonnen en er mogen nu nog wel een aantal puntjes zijn waaraan gewerkt moet/mag worden. Het is in elk geval een  start waarop wij kunnen voortborduren en voor wie het nodig heeft: kop op, ut kump good.

Volgende week naar DVO, tot dan.