Sponsor van de maand: Rijschool Coumans

·

·

,

“Door een armbreuk kan ik voorlopig niet autorijden”, zo gaf ik door aan Hetty. Die begreep dat natuurlijkonmiddellijk want veilig rijden is het aller- allerbelangrijkste. “Laten we dan eens proberen de vragen enantwoorden via mail te laten lopen, kunnen we altijd nog zien of wij een keer naar jou toekomen om hethelemaal af te maken”. Als je het hebt over klanttevredenheid. Bij Coumans in optima forma aanwezig.

Wanneer bent u met uw bedrijf gestart?
“Wij zijn gestart in 2003”, zo geeft Hetty aan. Dat is dus al ruim 15 jaar en zijn er inmiddels al heel veelopleidingstrajecten succesvol afgesloten.

Hoe komen de leerlingen bij u binnen?
“De meeste leerlingen komen via mond op mond reclame”. Dat is sowieso de beste reclame die je kunt hebben.Hetty is daar trots op.

U bent beiden instructeur, hoe is de taakverdeling, is er personeel in dienst?
“Wij lessen samen in een auto en mijn man werkt nog een aantal dagen als instructeur vrachtwagen bij eencollega. In de praktijk werk ik 4 dagen voor ons bedrijf en mijn man 1,5 dag. We hebben geen personeel”. Wehebben hier dus te maken met een echt familiebedrijf; beide echtgenoten fulltime in de rijschoolwereld actief.

Leidt u op voor alle soorten rijbewijzen?
“Nee, we beperken ons tot het rijbewijs B en dan ook alleen schakel”, zo geeft Hetty duidelijk aan. Natuurlijk is de omvang van de rijschool hier een oorzaak van, maar zeker ook het feit dat men kwaliteit wil leveren. En zorijdt de blauwe Opel Corsa dagelijks als klaslokaal op de weg.

U bent opgeleid voor faalangstinstructeur. Zijn er veel leerlingen met faalangst, kunt u hier iets oververtellen?
“Onze ervaring is dat er echt maar een klein percentage leerlingen is dat echt faalangst heeft. De meesteleerlingen leggen voor zichzelf de lat zo hoog dat ze niet aan hun eigen verwachtingen of aan de verwachtingenvan hun ouders kunnen voldoen. Die zijn dus ook nooit tevreden met hun behaalde resultaten. Of dat nu in derijles is of op school. Als je dieper doorvraagt en ze laat zien dat wat ze doen, goed genoeg is en dat je foutenmag of moet maken om van te leren dan komt dit in de praktijk meestal goed”.

Wat is de kracht van uw bedrijf?
“Ik denk dat onze kracht ligt in het volledig focussen op de kandidaat en daar een zo goed mogelijk resultaat uitte halen. Soms moet je dan wel streng zijn en dat valt niet altijd mee. Zeker als een leerling meer lessen nodigheeft. Uiteindelijk halen we dan met de leerling samen vaak wel een heel mooi resultaat door in één keer teslagen”.

Is er een verschil met andere rijscholen?
“Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Je kijkt niet bij elkaar in de keuken. We doen zo goed mogelijk ons best.En ik neem aan dat onze collega’s diezelfde insteek en motivatie hebben”.
Een nederige opstelling, maar wel een die getuigt van realiteitszin.

Is de concurrentie groot, waarin kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten?

“Er zijn ontzettend veel rijscholen. Mijn advies zou zijn vraag een gesprek aan, dit doen wij trouwens altijdstandaard. Een gesprek bij de leerling thuis met de ouders erbij, dus ja daarin onderscheiden wij ons van andererijscholen. En ga af op je gevoel. Bij wie voel je je prettig, je zit toch al gauw 40 uur naast elkaar en dan is eenbeetje fijne sfeer toch wel heel belangrijk”. Ook hierin is Hetty heel duidelijk. Goed kijken wat de rijschool biedten hoe ze het willen uitvoeren. Kijk bijvoorbeeld op de website www.rijschool-coumans.nl voor de diversepakketmogelijkheden en uiteraard is echt maatwerk altijd mogelijk.

Wat maakt het vak zo leuk?
“Dat je altijd met jonge mensen te maken hebt en dat wij ook nog elke dag bijleren, ook van onze leerlingen. Wezitten dus elke dag met plezier in de auto”.

Hoe ziet Rijschool Coumans er over 5 jaar uit? Wat zijn toekomstdromen of –wensen?
“We hopen dat we over 5 jaar nog steeds op dezelfde manier les mogen geven. De wereld van auto rijdenverandert steeds sneller. Ik ben benieuwd hoe snel de elektrische en hybride auto’s hun intrede doen in derijschoolbranche. We willen toch nog altijd schakelen”.
De ontwikkelingen in de autowereld gaan snel. Er bestaan immers al zelfrijdende auto’s.

Wat zijn de hobby’s van u beiden? Hoe ziet het leven buiten de rijschool er uit?
Mijn hobby’s zijn wandelen en sporten (fitness en yoga) en mijn grootste hobby is toch lezen”, zo geeft Hettyaan. “Volgens mijn man en onze kinderen lees ik niet maar speed-lees ik. Mijn man, René dus, wandelt graag endoet aan mountainbiken”.

Wat is de motivatie om onze vereniging te sponsoren?
“Sportclubs zijn afhankelijk van sponsoren en zeker de kleinere clubs zoals in Spaubeek. Omdat wij al eenaantal klanten hadden die bij jullie club voetballen of anders betrokken zijn was de stap toen er gevraagd werd tesponsoren niet groot”.

Hoe volgt de familie Coumans de club?
“Eerlijk gezegd doen we dit niet of heel weinig”.

Welke tips heeft rijschool Coumans voor onze vereniging?
“Blijf in je eigen kracht staan. Doe de dingen waar jullie goed in zijn en denk niet te snel groot. Daar zitten vaakmeer nadelen als voordelen aan; zeker voor een kleine club”.

Wat ben ik vergeten te vragen en moet zeker in het verhaal opgenomen worden?
Hetty stelt dat alle onderwerpen wel aan de orde zijn gekomen. En zijn er toch nog vragen aan Hetty en René enof over hun rijschool, aarzel dan niet om contact op te nemen met hen. Ze staan je graag te woord. Onderstaandhun gegevens.