VV Sittard 1 – VV Spaubeek 1 | 2-3

·

·

, ,

| En niets gestolen

Voor de wedstrijd was het weer het bekende verhaal, vijf blessures en een schorsing. Dat betekende dat Roger en Ray weer mochten puzzelen. Nu werd een 5 – 3 – 2 opstelling uit de hoge hoed getoverd. De grootste verrassing voor mij was in elk geval dat Gilbert een van de twee spitsen was en hij deed het zeker niet onverdienstelijk.

De wedstrijd begon eigenlijk  voor de VVS heel voortvarend. Uit een “perfect” genomen corner liet Bram de bal op een heel geraffineerde wijze tegen het netje ploffen. Hij was meteen de gevierde man, maar enkele minuten later konden wij hem wel schieten. Hij verloor zijn man een tel uit het oog en de 1 tegen 1 was een feit. Zo’n tien minuten later werd er weer niet consequent verdedigd en de 2 tegen 1 sloeg tegen het net. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit ook voor de boys uit Sittard verdiend was. Wij speelden in de eerste helft gewoon niet goed en waren vaak een pas te laat. De puzzelstukjes pasten niet in elkaar.

Na het rustsignaal was het eerste ff stil in de kleedkamer, daarna donderde het toch wel even en dat bleek effect te hebben. Hoewel bijna dezelfde spelers uit de kleedkamer kwamen, Thom werd vervangen door Tom, stond er ineens een heel ander VVS. Er was nu duidelijk nog maar een ploeg die de punten wilde hebben en dat waren wij. Er was nu strijd en beleving en de Kraaien werden over het hele veld afgetroefd. De puzzel klopte.

Met enige hulp van Cas J. werd het nu de wedstrijd van onze aanvoerder, Sean. Bij de 2 tegen 2 werd Cas onreglementair gestopt binnen de zestien en Sean schoot de pingel onberispelijk binnen. ’n tiental minuten later werd diezelfde Cas op de rand van de zestien middels een overtreding gestopt en ook deze toegekende vrije trap werd door Sean verzilverd.

Daarna maakten de gebroeders Solberg nog hun opwachting binnen het team en mochten zij zorgen voor de broodnodige oorlog in de voorste linie.

Conclusie: de 2e helft geeft vertrouwen voor de 2e helft van het seizoen. Wij zijn nog lang niet afgeschreven.

Nu ff rusten en dan pakken wij op 4 januari de draad weer op.

Prettige feestdagen en een gooie roetsch!