Onze sponsor van de maand december: Gonzales

·

·

,

“Zullen we afspreken donderdagmorgen om 10.00 uur? Dan ben ik er en is het koffieapparaat in bedrijf”. Metdie afsluitende woorden in het telefoongesprek, schuif ik aan aan de bar bij Ruud en Inge Klinkers, al ruim 24jaar de drijvende krachten achter Gonzales.

Wanneer zijn jullie gestart?
“We zijn eigen ondernemers sinds 1988. In Valkenburg hadden we onze eerste horecazaak in de vorm van eenfriture wat later een grill-restaurant werd. Hard werken, zeker in het toeristenseizoen! Het ging goed en met hetaanwezige ondernemerbloed gingen we ook al bewust op zoek naar een andere opzet. In 1989 zagen wij inHasselt dit concept (Gonzales dus) en zijn we op zoek gegaan naar een plek waarin we dit concept kondenuitvoeren. Onze eisen waren niet groot, maar wel duidelijk; centraal gelegen, een herkenbare locatie diebetaalbaar is en voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving. En op 25 juni 1994 ging, na een hele forseverbouwing Gonzales in Spaubeek open. Voor ons een dubbele feestdag want op die dag zijn we namelijk ookgetrouwd”.

Het concept sloeg aan. Het was iets totaal nieuws en van heinde en verre kwamen de gasten naar ons toe. Datwekte ook aandacht van investeerders. In 2000 heb ik mede een franchiseketen opgezet. Dat was een zo drukketijd dat we de exploitatie van ons eigen restaurant uit handen hebben gegeven. Na een tijdje kriebelde de echtehorecawerkzaamheden toch veel meer dan het zakelijke denken en handelen in het groot en we zijn dan ook blijals we in 2006 weer ons geliefde plekje in Spaubeek kunnen gaan exploiteren.

Waar komt de naam GONZALES vanaf?
Het begon als een mexican barbecue en later is hier het huidige barbequeconcept uit voortgekomen. Inge heeftde naam van Speedy Gonzales als leuke tekenfilmfiguur gekoppeld aan ons restaurant. Het concept draait om debegrippen kwaliteit, vers, tijd nemen en sfeer. Kwaliteit die terugkomt in onze keuze voor vaste leveranciers enhet rekening houden met en inspelen op de wensen van de gasten.

Waar komen de gasten overal vandaan?
Ruud weet dat als gastheer haarfijn te vertellen. “Je moet de cirkel rondom Spaubeek zo groot maken dat jeplaatsen als Weert, Roermond, Posterholt in Nederland raakt en dan vervolgens automatisch het Duitse enBelgische deel er bij betrekken, want dat is het gebied waaruit wij onze gasten mogen verwelkomen. Dat wasook vanaf het begin onze opzet om regionale uitstraling te hebben. Mooi dat dat gelukt is en al zo langvoortduurt!”
En onze concurrenten, zegt Ruud, dat zijn het weer en de mensen die thuis barbecueën.

Al 24 jaar Gonzales, geen gevaar van automatische piloot?
Ruud lacht. Nee, de wereld om ons heen verandert continue en heel snel. Nu gebruiken we onder anderefacebook voor onze promotie terwijl jaren geleden reclame via weekbladen de succesfactor was. Nu vergt depromotie veel energie en veranderen ook de wensen van onze gasten. Waar mensen vroeger gerust een heleavond bij ons te gast waren, zie je de laatste jaren de trend dat mensen steeds korter verblijven en sneller willeneten. Men vergelijkt ons met een wokpaleis en sushirestaurant, waar je 2 uur de tijd krijgt om te eten en drinkenen daarna vriendelijk verzocht wordt te vertrekken. Bij ons ben je de hele avond welkom. Na het barbecueën isiedereen uitgenodigd voor een drankje aan de bar. Ook kijken we steeds of aanpassingen in het concept nodigzijn. Daar zijn we deze zomer nog heel druk mee bezig geweest en hebben uiteindelijk besloten hier voorlopigniets aan te wijzigen. De gasten waarderen nog steeds zeer de kwaliteit en de sfeer in ons restaurant. Iets dat wezonder ons personeel ook niet kunnen realiseren. Horeca draait om gastheerschap, aandacht en uiteraard goedeproducten. Daar staan we voor in. We merken ook dat het hebben van het juiste personeel erg belangrijk is. Wekunnen altijd welwillende studenten gebruiken. Dus; beste jeugd uit Spaubeek,….zie dit als een uitnodiging!

Wat zijn de plannen of idealen voor de komende 5 jaar?
“We hebben geen kinderen en dus is opvolgingvanuit die hoek niet aanwezig. Wij hopen dat we zeker nog een jaar of 5 mogen doorgaan met de exploitatie hierin goede gezondheid. Wij doen het graag, we houden van de gezelligheid die de mensen meebrengen en die wehier ook opwekken”.

Welke hobby’s heeft de man achter Gonzales?
“Na een korte periode gevoetbald en gehandbald te hebben, hebik toch uiteindelijk voor het handboogschieten bij Willem Tell als mijn sport gekozen. Als achtjarige moest ik opvoetbaltrainingen eerst drie kwartier conditie opbouwen en daarna mochten we met de bal spelen. Dat was nietmijn idee over voetbal. In het handboogschieten kan ik mezelf verliezen in de vrijheid om zelf te beslissen watik doe. Doordat de wedstrijden vaak op zondag waren en ik te maken had met een restaurant waarin Inge er danalleen voor stond, ben ik gestopt met de competitiewedstrijden. Nu doe ik mee aan de seniorenwedstrijden opdinsdagmiddag. Heerlijk!
En zijn tweede hobby, zo meldt Inge, is de Chevrolet, die ook als rijdend uithangbord voor Gonzales dienst doet.“Die heeft Ruud helemaal alleen opgeknapt en daarmee toeren we door Limburg en zetten zo Gonzales enSpaubeek op de kaart”.

Hoe is de sponsoring ontstaan?
“Ja, wanneer was dat? Ik denk dat in 2006 de zaak opnieuw geregeld is. Logisch dat we ons verbinden aanplaatselijke verenigingen.

Volg je de club?
“Nee, helaas niet, voetbal is niet mijn ding, heb er ook geen verstand van”.

Heb je nog een tip voor de vereniging?
“Ook hier is het antwoord; nee. Ik weet te weinig om jullie tips tegeven”.
We sluiten dit gesprek af. Gonzales is de plek waar je moet zijn voor sfeer, kwaliteit, tijd nemen voor jetafelgenoten en waar echt gastvrije ondernemers je trakteren op heerlijke gerechten en drankjes. Of zoals Ruudhet zelf samenvat: wij gaan voor de gezelligheid en kwaliteit, niet voor het zakelijke!
Ruud en Inge, dank voor jullie tijd en tot gauw!