VV Spaubeek 1 – SV Langeberg 1 | 1-4

·

·

, ,

| Tekort geschoten

Wie na de wedstrijd van vorige week dacht dat het lek gevonden was, kwam bedrogen uit. Spaubeek heeft een team dat het niet van mooi voetbal moet hebben, maar van hard werken. Mouwen opstropen en bikkelen, dat is het devies voor de komende weken. En nochtans, de zondagmiddag begon best wel goed voor het eerste van de VVS. 

Bij de jubileumloterij werd een dikke prijs binnengehaald en de team-kas goed aangevuld. En dan de wedstrijd. Volgens mij verloren wij de toss en mocht Manuel beginnen met de zon in zijn ogen. Echter daar lag niet de oorzaak van de nederlaag. Langeberg was veel feller en duidelijk meer gebrand op de overwinning dan wij. Onze backs schakelden hun aanvallers goed uit, echter het vervolg was meestal niet om over naar huis te schrijven. De 0 tegen 1 was een persoonlijke fout en bij de 0 tegen 2 werd onze verdediging er gewoon uit gelopen. In de rust deed Roger een omzetting en wilde hij op een meer offensieve manier gaan spelen. Echter kregen wij al snel de deksel op onze neus en de 0 tegen 3 was een feit. Daarna scoorde Isak de 1 tegen 3 en gezien zijn prestaties van de afgelopen wedstrijden was hem dat doelpunt meer dan gegund. Dat Langeberg nog een vierde keer scoorde was enkel van belang voor de statistiek.

De sfeer in de groep is nog steeds goed, maar enkel met een goede sfeer win je geen wedstrijden. Trouwens ook niet met een meer dan uitstekende derde helft. In de derde helft kun je enkel vieren wat je in de eerste twee helften gepresteerd hebt. En de prestatie van vanmiddag was over de hele linie een onvoldoende. Het moet beter.

Komende dinsdag staat een oefenwedstrijd gepland, daarna een pot in de bekercompetitie en dan een echter zes-punten match, uit naar Obbicht. Dus uitdagingen genoegen. De competitie is nog lang en wat wij vooral niet mogen doen is; het koppie laten zakken.