De Leeuw 1 – VV Spaubeek 1 | 1-3

·

·

, ,

| De eerste punten

Van de vorige wedstrijd is er geen verhaaltje, omdat mijn aanwezigheid verlangd werd bij een andere voetbalwedstrijd (waarbij de thuisploeg wel de punten in eigen huis hield).

Binnen het team is de sfeer nog steeds uitstekend en de trainingsopkomst is zonder meer goed. De ommekeer moet er komen en waarom niet bij de volgende wedstrijd. De Leeuw is de komende tegenstander en dit is wellicht de ploeg met de luidruchtigste supporters van deze klasse. Tevens is dit een ploeg welke ook nog niet gewonnen heeft. Wel hebben zij al vier punten op hun teller.

In de opstelling kreeg good old Jorn (sorry voor de omschrijving) een basisplaats en onze captain moest de pijn aan zijn ribbenkast maar vergeten, want wij wilden punten.

Zoals gebruikelijk had Roger weer een goede analyse gemaakt van onze tegenstander. De Leeuw begon heel drukvol aan de partij en de eerste tien minuten waren wij duidelijk zoekende. Daarna kwamen wij steeds beter in de wedstrijd en vooral de vaak ongrijpbare Glenn was een plaag voor de verdedigers van De Leeuw.  Na zo’n dertig minuten kon hij alleen onreglementair gestopt worden binnen de beruchte lijnen. Sean nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde beheerst. Zijn gebalde vuist was tekenend voor het belang van deze treffer. 0 – 1 was dan ook de ruststand.

1-0704

In de tweede helft kwam Cas Jansen in het veld voor Stan en hij hield het overzicht, vond de geheel vrijstaande Brommer en de 0 tegen 2 was een feit. Daarna kwamen ook nog Tom en Tjeerd in het veld. De boomlange verdediger/aanvaller van De Leeuw zorgde voor de 1 tegen 2 en daarna was het voor de VVS alle hens aan dek. Iedereen werkte zich het snot voor de ogen. Gilbert ging twee keer knock-out en iedereen maakte genoeg meters. Het was vandaag echt: een voor allen en allen voor een. Als ik al een speler apart moet roemen, dan was het wel onze Manuel. Hij had een aantal goede reddingen in petto. In de 99e minuut maakte Tjeerd aan alle onzekerheid een einde en hij scoorde beheerst ons derde doelpunt. De eerste drie punten in de pocket en eerlijk is eerlijk dit smaakt naar meer.

Tot volgende week.