MMC Weert 1 – VV Spaubeek 1 | 2-0

·

·

, ,

| Wat noe?

Nadat de scheidsrechter vanmiddag een laatste keer had gefloten, speelden twee emoties door mijn hoofd, namelijk woede en teleurstelling. Meteen na de wedstrijd overheerste de woede, maar enkele uren later nam de teleurstelling een steeds prominentere rol in. 

Teleurstelling en misschien ook wel schaamte. Zelden heb ik een 1e team van de VVS een dergelijke prestatie op de grasmat zien leggen. De hele middag ben ik op zoek geweest naar:  beleving, instelling, inzet, karakter, doorzettingsvermogen, kansen en de wil om te winnen. Ik miste de over-mijn-lijk mentaliteit. Het voetbal deed welhaast pijn aan de ogen. Het was erg onze mannen zo te zien ploeteren. MMC, echt geen superploeg, was heer en meester. Te veel van onze spelers hebben nog niet de vorm van afgelopen seizoen en van onze jonge spelers kun je nog niet verwachten dat zij het team kunnen dragen. De technische staf kan wel precies uitleggen wat er van iedere speler verwacht wordt, maar het is nog maar de vraag of deze spelers deze opdrachten ook kunnen (en willen) uitvoeren. Wanneer het niet loopt, ontstaat onvrede en dat moet koste wat het kost voorkomen worden.

Door een persoonlijke fout ontstond de 1 tegen 0 en door een in mijn ogen scheidsrechterlijke dwaling de 2 tegen 0. Vincent probeerde daarna het vuurtje aan te stoken door op het scherpst van de snede te vlaggen en werd daarvoor bijna aangevallen door de trainer van de tegenstander. Echter de vlam sloeg niet over op het team.

Wat zijn de oorzaken dat het maar niet wil lukken? Missen wij het fruit van Erwin? Wanneer kunnen  wij in een vaste opstelling trainen en spelen? Aan de trainingsopkomst kan het niet liggen, want deze is gewoonweg goed. Komen wij gewoon kwaliteit te kort?

Ik weet dat ik in herhaling val, maar het is weer een week keihard werken en dan maar hopen dat tijdens de volgende wedstrijd het dubbeltje onze kant op valt.

Supporters blijf onze jongens steunen, zij hebben nu jullie steun meer dan nodig.

Nu maar duimen dat de blessure van Bram aan zijn linkerknie meevalt en dat Bas ook niet te lang uitvalt.