VV Spaubeek 1 – SHH 1 | 1-4

·

·

, ,

| ’N hard gelag

Een nieuw seizoen is weer begonnen. Met een nieuwe trainer, Roger, een nieuwe elftalleider, Harald, en vier oude rotten, Ray, Mark, Vincent en Joep moet de minimale doelstemming voor dit seizoen, handhaving in de 3e klasse, gerealiseerd worden. Daarbij moet natuurlijk niet vergeten worden dat het belangrijkste de spelers zijn, welke deze doelstelling moeten behalen. 

Je kunt wel stellen dat de  VVS dit seizoen beschikt over een gezonde mix van ervaring en jeugdig enthousiasme, oftewel; een aantal “oude” rotten , nieuwelingen en een groep jonkies. Laat ik maar meteen alle spelers ff in willekeurige volgorde opnoemen: Sean, Bas, Cas S, Cas J, Daan, Thomas, Bram, Tjeerd, Tom, Thom, Joey, Gilbert, Ralph, Stan, Eric (Brommer), Glen,  Manuel, Isak en Stan.

En dan nu de wedstrijd. In de bespreking werd duidelijk gezegd wat van iedere speler verlangd werd en dat wij te maken had met een sterke, goed voetballende ploeg. De trainer koos in elk geval voor drie youngsters: Glen, Bram en Cas J in de basis, terwijl nieuwkomer Manuel mocht proberen zijn doel schoon te houden. De wedstrijd begon eigenlijk perfect voor de VVS. Binnen 45 seconden zette Tjeerd zijn hoofd tegen de bal en de voorsprong was een feit. Het volgende half uur ging de wedstrijd gelijk op.  Niet consequent verdedigen betekende de 1 tegen 1 en bij de 1 tegen 2 hing een waas van buitenspel in de lucht. Daarna begon de rust en iedereen was ervan overtuigd dat er nog mogelijkheden waren. Maar al heel snel in de 2e helft tekende SHH  voor de 3 tegen 1 en niet veel later werd het zelfs 4 tegen 1. Daarna zag je dat er iets bij onze boy’s knakte. Men wilde misschien nog wel, maar niets lukte.

Conclusie: een pijnlijke nederlaag, maar ik ben ervan overtuigd dat wij van de jonge spelers nog genoeg plezier kunnen en zullen hebben. Vooral onze jongste, Bram, speelde een dijk van een wedstrijd.

Mannen kop op, komende week goed trainen en dan op naar Alfa Sport, waar onze oud-trainer nu aan het roer staat. Motivatie niet nodig dacht ik zo.