VV Spaubeek 1 – Sportclub Leeuwen 1 | 2-1

| Handhaving!

Vandaag sponsordag en dat is een dag waar wij, het eerste elftal, slechts zelden drie punten halen. Vandaag moest maar met deze trend gebroken worden.

Alle spelers waren ruim voor het afgesproken tijdstip op het complex van de VVS aanwezig. Voor deze wedstrijd hoefde niemand te zeggen welke belangen er op het spel stonden. Er moesten drie punten op ons conto bijgeschreven worden en dat lukte uiteindelijk ook.  Sean gaf nog aan dat wij niet terug moesten kijken naar de heenwedstrijd, welke wij met 4-1 wonnen. Vandaag zou het een heel andere wedstrijd worden. En  onze captain had gelijk. Vanaf de eerste minuut merkte je welke belangen er op het spel stonden. Charlie terug en meteen weer in de basis, terwijl  ook Joey, onze ijzervreter, weer van de partij was.                                                                                

In de eerste helft was er misschien wel meer balbezit voor onze gasten, echter dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. Sterker nog de counters van de VVS waren gewoon gevaarlijker. Vlak voor rust weer een goede aanval  van de thuisploeg en deze keer haalde onze Brommer wel doeltreffend uit en de 1 tegen 0 ruststand was bereikt.

In de rust moest Mitch, die niet meer verder kon, vervangen worden en Glenn kwam binnen de lijnen. Na zo’n uur spelen volgde weer een perfect uitgevoerde aanval van de VVS, Brommer behield het overzicht en gaf een niet te missen kans aan Glenn en deze miste dan ook niet en een “geruststellende” voorsprong kwam op het scorebord. Deze voorsprong  bleek echter allerminst geruststellend.  Leeuwen vocht duidelijk voor z’n laatste kans. Na een in, in mijn ogen, minimale overtreding kreeg Leeuwen een strafschop, welke ook vakkundig benut werd. Daarna kon de VVS de wedstrijd vakkundig in het slot gooien echter ons probleem, het verzilveren van kansen,  dook weer op. Nadat er ca. twaalf minuten langer werd gespeeld, floot de scheidsrechter voor de bevrijdende laatste keer. De drie punten bleven in Spaubeek en omdat HEBES ook won, blijven onze mannen ook volgend seizoen in de derde klasse actief. Iedereen blij en dus reden voor een feestje.      

Volgende weer nog een wedstrijd om des keizers baard en dan op naar volgend seizoen. Het was geen goede wedstrijd, maar de spanning maakte veel goed. Nog een wedstrijdverslag en dan … vakantie.

DSC_0101