RKVB 1 – VV Spaubeek 1 | 0-2

Laat ik deze keer maar alles wat normaliter voor de wedstrijd gebeurt buiten beschouwing laten. Wijzigingen in de opstelling: Charlie voor de geschorste Isaak en Stan in de aanval.

Vanaf de eerste minuut lieten de mannen van Martin zien dat zij volledig doordrongen waren van het feit dat er nu geen excuses meer waren en dat er prestatie werd verlangd. RKVB kwam er totaal niet aan te pas. Spaubeek heerste. De een na de andere haast perfect uitgevoerde aanval liep in de richting van de keeper van RKVB. Echter het vizier van onze mannen stond nog niet op scherp of de goal stond niet helemaal in het midden van de achterlijn. Het lukte Tjeerd, Brommer, Stan, Ralph, Mitch en Daan gewoon niet om te scoren.  Er waren in de hele wedstrijd welgeteld twee kansen voor de voorwaartsen van de thuisploeg, echter beide pogingen werden door Robin vakkundig onschadelijk gemaakt. De rust werd met een 0 tegen 0 stand bereikt. In de pauze hamerde de technische staf op het feit dat wij zo door moesten gaan en het dan een kwestie van tijd zou zijn totdat het doelpunt zou vallen.

In de eerste minuten van de tweede helft deed de thuisploeg een krampachtige poging om tot aanvallen te komen. Echter men kon  de VVS niet verontrusten. Na zo’n vijf minuten pakten de mannen in het geel en zwart de draad weer op en was er weer sprake van eenrichtingverkeer. En eindelijk: na een uur spelen brak Brommer de ban. Op zijn bekeken schuiver in de lange hoek was geen verweer en de 1 – 0 voorsprong een feit. RKVB zocht daarna meer de aanval en speelde de VVS nog meer in de kaart. Een goed uitgevoerde counter bracht Stan in balbezit. Hij had goed naar Ray geluisterd, omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 0 tegen 2. Daarna werd de wedstrijd probleemloos uitgespeeld. Een puike teamprestatie werd beloond met drie belangrijke punten. Wanneer wij dit nog drie keer kunnen opbrengen zijn wij een moeilijk te kloppen ploeg. Eerlijk is eerlijk, wij zijn er nog  niet en hebben zeker nog zes punten nodig om de nacompetitie te ontlopen, maar wij hebben nu weer alles in eigen hand.