VV Spaubeek 1 – Alfa Sport 1 | 1-2

·

·

, ,

| Geen bonus

Voor deze wedstrijd was het duidelijk merkbaar dat de match van donderdagavond veel van onze mannen gevergd had. De halve selectie had behoefte aan extra aandacht van de verzorger. Maar gelukkig waren alle spelers om 14.30 uur paraat. Jelle had door zijn goede invalbeurt een basisplaats verdiend, welke, zoals later bleek, slechts van korte duur zou zijn.

Voor de wedstrijd werd het strijdplan, A en B, duidelijk uitgelegd en alle spelers wisten wat van hen verlangd werd. Ik kan meteen zeggen dat iedereen zich ook goed aan zijn opdracht hield.

In mijn ogen waren wij ook gedurende de hele wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan de mannen uit Oirsbeek, de betere kansen waren zelfs voor ons. Na zo’n  tien minuten gingen de keeper van Alfa en Jelle vol voor de bal, wie nou wie raakte weet ik niet in elk geval lag Jelle kermende op de grasmat en was zijn wedstrijd voorbij. Hij werd vervangen door Cas. Er werd goed en verzorgd gevoetbald en de rust werd bereikt met een 0 – 0 stand. In het begin van de tweede helft zette Alfa iets meer druk en men kreeg een vrije trap op zo’n dertig meter van de goal. Deze vrije trap belandde pardoes in onze goal. Was deze bal houdbaar? Nagenoeg meteen werd omgeschakeld naar plan B en met vier aanvallers werd de aansluiting gezocht. Maar wanneer je veel druk zet, kan je zomaar in het open mes lopen en dat gebeurde. Alfa Sport kwam tegen de verhouding in op 0 tegen 2.

Compliment voor onze mannen, zij gaven niet op en bleven de aanval zoeken en zo’n vijf minuten voor tijd wist Tjeerd de aansluiting te bewerkstelligen en in de laatste minuut had diezelfde Tjeerd zich onsterfelijk kunnen maken, wanneer hij de laatste bal niet tegen de keeper aan had geschoten .

Er staat weer een team en er zit weer voetbal in de ploeg. Als wij deze prestatie de komende wedstrijden kunnen brengen, moet handhaving geen probleem opleveren. Wat Jelle betreft; hij kwam met een dik ingepakte knie terug van het ziekenhuis en a.s. dinsdag worden foto’s gemaakt.