Sportclub Leeuwen 1 – VV Spaubeek 1 | 1-4

·

·

, ,

| Spitsen treffen

Na een heenreis met de nodige obstakels, heel Zuid Limburg leek wel in de file te staan, arriveerden de spelers bij het sportcomplex van Leeuwen. De laatsten waren er pas rond 18.30 en dat leek niet de ideale voorbereiding op zo’n belangrijke wedstrijd. Gelukkig zagen de mannen wel het belang en begonnen zij al zelfstandig met hun warming-up. Bij de scheidsrechter werd een uitstel van vijftien minuten bedongen. Door al deze omstandigheden duurde de wedstrijdbespreking van Martin zo’n dertig seconden.

Wij kwamen goed uit de startblokken en waren vanaf de 1e minuut de betere ploeg. Toch kwamen wij op achterstand. Terwijl Mitch, aan zijn hoofd geblesseerd, in het strafschopgebied op de grond lag, weigerde de scheidsrechter het spel stil te leggen en vervolgens schoot Leeuwen de bal niet over de lijn maar achter de lijn en de 1 tegen 0 was een feit. Wie dacht dat de VVS hierdoor van streek was, kwam bedrogen uit. De een naar de andere, goed verzorgde, aanval golfde op het doel van Leeuwen, echter de vizieren van onze spitsen stonden nog niet op scherp. Na een dik half uur werd de zoveelste aanval van VVS door Tjeerd doeltreffend afgerond en zo’n tien minuten later scoorde hij een tweede keer. 2 – 1 was de ruststand.

In de tweede helft stonden wij het eerste kwartier flink onder druk en met hard werken en tomeloze inzet werd Leeuwen van scoren afgehouden. De trainer van de tegenpartij besloot om achterin 1 tegen 1 te gaan spelen en dat bleek een kolfje naar de hand van onze snelle mannen, Jelle en Brommer. Beiden maakten dan ook een einde aan hun lange periode van droogte en scoorden.

Respect voor de manier waarop onze mannen deze wedstrijd hebben opgepakt. Sean ging als echte capitano voorop in de strijd. Ralph liet zien waarom hij naar Spaubeek is gehaald en Mitch liep toch wel minimaal één hele marathon. Daarbij wil ik de andere spelers niet te kort doen, iedereen scoorde vanavond een dikke voldoende. De uitdaging is nu om dit tijdens het restant van deze competitie vol te houden.