Sponsor van de maand: AUTO GELISSEN

·

·

,

“Kom maar om 09.00 uur. Dan is de verkoop aanwezig, is de werkplaats vol op stoom en kunnen we het eensover ons bedrijf hebben.” Met die woorden stap ik binnen in de mooie grote showroom van Auto Gelissen inSittard. Ralph ziet mij al van ver komen en loopt me hartelijk groetend tegemoet. “Koffie?”

Wanneer is het bedrijf gestart?
“In 1967 is mijn vader gestart met een garage. Mijn opa had op die plek vroeger een veetransportbedrijf. Gestartwerd met het merk NSU, daarna Datsun en vanaf 1976 is Mitsubishi als hoofdleverancier betrokken.”

Wanneer kwam Ralph in het bedrijf?
“Ik kwam in 2005 in het bedrijf. Na afronding van de LTS motorvoertuigentechniek, de MTSBedrijfsmanagement Motortechniek in Apeldoorn de HBO-opleiding Small Business in Haarlem, was het tijdom het op kamers wonen te verruilen voor het familiebedrijf. En dat is het nog steeds en dat willen we ookbewust zo houden. Samen met onze medewerkers. Zonder hen is de familie niet compleet.”

Verkoop of service?
“Wij staan er voor in dat we auto méér dan goed afleveren! Dus ik kies dan eerst voor service en daarna voor verkoop.”

Wat is de kracht van Auto Gelissen?
Daar hoeft Ralph niet lang over na te denken. “Dat is dat wij als compact familiebedrijf kort op de bal kunnenspelen. Hier zijn de lijnen kort. De klant heeft met 1 contactpersoon te maken voor al zijn vragen. One stopshopping dus.”
“De grote schare vaste klanten is daar het logische gevolg van. De klanten weten dat wij ons optimaal inspannenom de best passende deal voor hen te maken.” Trots is hij ook op de eigen private lease-afdeling. “We hebbeneen volledig eigen private lease programma opgezet, wij zijn dan zowel de dealer als de leasemaatschappijineen. Binnen dit concept kunnen we de klant volledig bedienen voor een nieuwe Mitsubishi, maar we kunnenook alle andere automerken leveren”.

Hoe groot is het bedrijf?
“We werken hier dagelijks met 11 mensen. Veel medewerkers zijn al heel lang bij ons en dat vind ik belangrijken een teken van goede onderlinge verstandhoudingen.” De showroom staat boordevol auto’s en ook buitenrondom het bedrijf staan nog veel auto’s te wachten op een nieuwe eigenaar. Op de oorspronkelijke vestiging inGenhout was dit echt niet mogelijk geweest. Inmiddels is Gelissen al 20 jaar gevestigd aan de Bergerweg inSittard en is Mitsubishi nog altijd de eerste partner. Leuk om te vermelden is dat kort na de opening van devestiging in Sittard de selectie van Ajax op bezoek is geweest om nieuwe leaseauto’s uit te kiezen.

Mitsubishi?
“Mitsubishi is het oudste Japanse automerk en wereldwijd een grote speler die jaarlijks meer dan 1 miljoenauto’s aflevert. In Nederland is het marktaandeel 1,5%. De kracht van Mitsubishi is de betrouwbaarheid enbekende modellen zijn onder andere de Pajero, de SpaceStar en ook van de nieuwe Eclipse Cross wordt veelverwacht.” Na diverse jaren met Mercedes te hebben samengewerkt is er nu een samenwerkingsovereenkomstmet Renault-Nissan en dat biedt voor Mitsubishi betere mogelijkheden. Ik vraag Ralph naar zijn toekomstvisieover de auto. Gaan we naar de elektriciteit, blijft het benzine of wordt het misschien wel waterstof? “Waterstofzie ik niet zitten omdat daar feitelijk een totaal nieuw netwerk voor gebouwd moet worden en waterstof zelf eengevaarlijke stof is. Electro neemt toe, zeker de vraag hiernaar, maar het aanbod blijft nu nog achter. Alleautofabrikanten zijn druk in de weer met het ontwikkelen van dergelijke auto’s, vanaf 2020 verwacht ik dat hetaanbod van elektrisch auto’s ruimer wordt.”

Wat zijn je plannen of idealen voor de komende 5 jaar?
“We gaan niet voor nog groter. Belangrijker vind ik het om de werkplaats nog universeler te maken. Een verdereinterne professionaliseringsslag wil we ook nog realiseren en nog meer aandacht naar, en resultaat halen uit, deprivate lease.”

Wat doet Ralph buiten het bedrijf?
“We hebben 2 kinderen van 3 en 5 jaar waarmee we graag leuke dingen doen. Mijn vrouw werkt in Weert engeeft geschiedenis binnen het twee-talig onderwijs. Zelf voetbal ik ook nog bij GSV’28. Mijn moeder doet deadministratie en ook mijn vader verleent nog regelmatig hand-en-spandiensten, dus ja; ook in de privétijdhebben we het wel eens over de zaak.”

Volg je de club?
Hij lacht. “Ja, ik bekijk de uitslagen in de krant en ik hoor van klanten wel eens wat over de vereniging. Maarecht intensief volgen doe ik het niet. Mijn vader is een groot supporter van GSV’28, die alle wedstrijdenbezoekt, maar in dat opzicht ben ik minder fanatiek dan hij.”

Heb je nog een tip voor de vereniging?
“In Genhout verbindt de school en de voetbalvereniging de gemeenschap. Het is goed dat de mensen in eigendorp bij zo’n club terecht kunnen voor een praatje en voor sportplezier. Blijf als vereniging bestaan en blijfzorgen voor de verbinding. Het is voor veel mensen toch een stuk vriendschap die ze hebben met de club en metde mensen in die club.”

Ik dank Ralph heel hartelijk voor dit mooie gesprek en de genomen tijd.