VV Spaubeek 1 – MMC Weert 1 | 1-1

·

·

, ,

| ‘n Halve beloning

Terugkijkend naar de heenwedstrijd was dat de match waar alles op z’n plaats viel. Een super sterke teamprestatie werd toen beloond met drie punten. Nu zijn wij echter een halve competitie verder en wij spelen wisselvallig en, zoals Martin zegt, vergeten wij onszelf te belonen. Ik wil niet zeggen dat het nu al 5 voor 12 is, maar punten zijn nu meer dan welkom.

En weer blijkt dat wij eigenlijk over een te smalle selectie beschikken. Er zijn blessures en schorsingen en om dat op te vangen moet de technisch staf puzzelen. Vandaag wordt een beroep gedaan op good old Charley en maakt Dylan Drent zijn debuut in het 1e. Wij kunnen er zeker van zijn dat MMC de zeperd van de thuiswedstrijd zal willen uitwissen. Dus: een gewaarschuwd mens telt voor……………

In de ochtenduren liet ons tweede team in een geweldige vechtwedstrijd zien hoe je een 2 – 0 achterstand kunt omdraaien in een overwinning en een goed voorbeeld doet goed volgen en ik kan meteen zeggen dat ons 1e dit voorbeeld gevolgd heeft.

Binnen drie minuten haalde de nummer 8 van MMC Weert verwoestend uit en de VVS was tot achtervolgen veroordeeld. En achtervolgen dat deden onze jongens. Alle passie, strijd en energie werd in de wedstrijd gegooid. MMC kwam eigenlijk niet meer in het verhaal voor, maar zij scoorden wel en wij niet. Het voetbal wordt, in mijn ogen, met de week beter, echter het lijkt alsof niemand wil scoren. 

In de rust werd erop gehamerd dat wij zo door moesten blijven gaan en dat dan doelpunten niet konden uitblijven. In het begin van de tweede helft liepen twee verdedigers van MMC tegen een gele kaart aan met als gevolg dat men iets voorzichtiger moest verdedigen. Rond de zestigste minuut was het dan zo ver, onze Pie (Ralph) scoorde de bevrijdende en meer dan verdiende  1 tegen 1. Daarna bleef de VVS de aanval zoeken, echter men zag de krachten wegvloeien. Als ik al een pet ophad, nam ik die af en boog ik diep voor de prestatie van onze jongens. Charley speelde alsof hij nooit uit 1 is weggeweest en ook Dylan had een meer dan verdienstelijk debuut. Dat ene punt was meer dan verdiend. Op deze wedstrijd voortborduren en wij hoeven ons geen zorgen te maken.

Volgende week naar Baexem, tot dan.