VV Spaubeek 1 – De Leeuw 1 | 0-2

·

·

, ,

| Ook een tamme leeuw bijt

Na het collectief falen in de heenwedstrijd wisten onze mannen dat zij vandaag iets hadden goed te maken. Terugkijkend naar de afgelopen wedstrijden, waarin wij het echte Spaubeek weer zagen, waren de verwachtingen hoog gespannen. Want: wat werd er tegen De Ster goed gevoetbald.

Hele delen van de wedstrijd waren wij gewoon de bovenliggende partij. Na een 3 tegen 0 achterstand bij rust begonnen wij in de tweede helft furieus , Jelle en Brommer scoorden uit de perfect uitgevoerde aanvallen en je zag dat De Ster de wedstrijd uit handen glipte. Uit het niets misdroegen enkele zogenaamde supporters van De Ster zich dermate dat de scheids besloot tot een afkoelingsperiode. Na deze verplichte extra rust speelde Marco ( Martin was ziek) alles of niets en het werd ……… Maar er werd goed gevoetbald met een tomeloze inzet. Onze supporters waren meer dan tevreden.

Onze mannen zijn dus twee keer binnen vijf dagen heel diep moeten gaan en de vraag is dan ook of zij dat ook een derde keer kunnen opbrengen. Ik ga ervan uit dat het kan en om 16.15 uur weten wij meer.

Laat ik maar meteen  zeggen dat de geschiedenis zich herhaalt. Lange tijden van de wedstrijd de betere zijn, maar om 16.15 uur geen punten rijker. Ook vandaag waren wij, voetballend, de betere ploeg. Sean telde minstens zeven, 90%-kansen, waarvan er minimaal twee tot treffer gepromoveerd hadden mogen worden. De Leeuw won glansrijk op het onderdeel effectiviteit: drie kansen en twee treffers. Natuurlijk heeft Martin gelijk als hij zegt dat het voetbal met de week beter wordt, zelfs ik kan dat zien, maar wat wij nu nodig hebben zijn (doel)punten. Wij vergeten om ons zelf te belonen. Als het zo doorgaat gaan wij nog een heet voorjaar tegemoet. Er zijn ploegen die de nodige wedstrijden minder hebben gespeeld, dus dat staat garant voor spanning. Maar laat ons niet te pessimistisch zijn, wij hebben alles in eigen hand en ik weet zeker dat onze spitsen weer gaan scoren. Vandaag was het net niet, maar ik kan niemand iets verwijten. Drie zware wedstrijden binnen acht dagen, dat gaat niemand in de kouwe kleren zitten. Komend weekend mogen wij tegen de bijna ongenaakbare koploper, Haelen en dat is weer een uitdaging.

Supporters bedankt voor het trotseren van de kou en tot volgende week.