VV Spaubeek 1 – Hebes 1 | 3-4

·

·

, ,

| Een schot in eigen voet…

Wat moet ik over deze wedstrijd schrijven. Ik had een andere voorstelling van mijn “verjaardagswedstrijd”.

Wij begonnen de eerste wedstrijd na de winterstop met maar liefst drie A-spelers in de basis. Bas, Bob en Glenn moesten, mede door een aantal blessures, aan de bak. En dat deze jongens voetballen kunnen is wel duidelijk. Maar toch met name Glenn en Bob hadden het zichtbaar moeilijk met de stevige en mannelijke pot voetbal die Hebes op de mat legde. Toch was er bij het begin van de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. Een perfect, volgens afspraak, uitgevoerde corner, Mitch vrij bij de eerste paal en bingo, de 1 tegen 0 was een feit. Daarna hadden wij de wedstrijd duidelijk onder controle en er ging eigenlijk geen enkel gevaar uit van onze tegenstander. Na ruim een half uur kreeg Hebes een corner toegewezen. Plotseling een fluitsignaal en algehele verwarring. Robin kreeg geel en Hebes een pingel. Niemand wist wat er exact gebeurd was. Hebes pakte dit cadeautje vakkundig uit en de 1 tegen 1 was een feit. Daarna waren onze mannen duidelijk ff de kluts kwijt. Zonder verdere schade werd de rust bereikt. In het kleedlokaal werd afgesproken dat wij nu vol druk zouden zetten, maar binnen zestig seconden kregen wij de deksel op onze neus. Daarna liepen wij door persoonlijke fouten en niet consequent verdedigen tegen nog twee doelpunten aan en een debacle leek in de maak.

Toch rechtte de VVS nog eenmaal zijn rug. Cas kwam binnen de lijnen en met nu vier A-spelers werd de achtervolging ingezet. Ondanks een beauty van Mitch, na een puike voorzet van Cas en een frommelgoal van Gilbert, betekende het toch een gevoelige nederlaag.

De komende weken moeten wij er echt samen de schouders onder zetten. Wij moeten nog meer als een team en vooral SAMEN de bakens verzetten.  De goede trainingsarbeid moet ook in de wedstrijden een vervolg krijgen. Beleving, strijd en inzet is nu gevraagd. Volgende week wacht alweer het volgende examen. Als kleine troost wil ik vermelden dat de mooiste doelpunten van de voet van Spaubeek kwamen, maar daarmee heb je nog geen punten.

Kom op Spaubeek!!!