FC Geleen Zuid 1 – VV Spaubeek 1 | 1-1

·

·

, ,

| Burenstrijd

Vandaag was het eindelijk zover, de eerste wedstrijd waarvoor geen speler gemotiveerd hoefde te worden. Het is tijd dat er bij de buren uit Geleen punten gepakt gaan worden. Daar onze kantine gesloten was, werd de wedstrijdbespreking in het kleedlokaal gehouden. De opdracht was om compact te spelen en met volle inzet. En dat ging ook gebeuren. Het leek alsof wij in een Romeinse arena waren aanbeland. Het wachten was op het klaroengeschal en de gladiatoren betraden het speelveld. De keizer, lees scheidrechter, gaf aan dat de strijd kon beginnen en een strijd werd het.

In de eerste helft zag ik lichte voordelen voor onze jongens en een door Sean perfect genomen vrije trap betekende de 0 tegen 1. In het verdere verloop van deze helft kregen wij nog enkele kleine kansjes, maar de ruststand bleef 0 tegen 1.

In de rust hamerde Martin erop dat wij nog niets hadden en dat onze tegenstander nu extra de mouwen zou opstropen. En dat gebeurde. De VVS werd achteruit gedwongen. Ralph moest vervangen worden door Mitch en deze ging soepel mee in de strijd.
Een moment van minder goed uitverdedigen leverde de gelijkmaker op. Daarna was Geleen Zuid de bovenliggende partij, maar Brommer had zich nog onsterfelijk kunnen maken. Na een messcherpe counter zeilde de bal langs de verkeerde kant van de paal. 1 – 1 was de eindstand.
Oh ja, op de bank speelde zich ook een strijd af. Beide coaches waren actief en sterk verbaal met hun team bezig, waarbij ik lichte voordelen voor onze Martin zag. Maar ja ik ben partijdig.

Tot volgende week!