VV Spaubeek 1 – Leonidas Wolder 1 | 4-1

·

·

, ,

Afgelopen vrijdag werd, in plaats van trainen, lekker gegeten bij onze plaatselijke Mexicaan en werd er weer goed gewerkt aan de teambuilding en dat is minstens zo belangrijk.

Op deze gure zondagmiddag stond de bekerwedstrijd op het programma tegen het Maastrichtse Leonidas. Beide trainers gaven van te voren aan dat de competitie veruit het belangrijkste was, maar geen van beide wilde deze pot verliezen.

Conform afspraak verdedigde Thomas het doel en dat deed hij foutloos. De blessure van Daan blijkt hardnekkiger dan gedacht en ook deze wedstrijd komt voor hem te vroeg. Gelukkig is Mitch op de weg terug en kan de trainer beschikken over een aantal goede jeugdspelers. In de voorbespreking werd afgesproken om een zelfde prestatie als afgelopen week op het kunstgras te leggen en hoorden wij dat Kevin zijn, verdiende, basisplaats kreeg. 

Maar de ene wedstrijd is de andere niet en dat geldt ook voor de tegenstander. Laten wij eerlijk zijn; het was geen hoogstaande wedstrijd. Wij grepen veel te vroeg naar de oplossing van de laaaange bal (speciaal voor eventuele Maastrichtse lezers). Toch kregen wij in de 1ehelft 2 dikke kansen, echter deze waren niet aan onze aanvallers besteed.                                                   

In de rust hamerde Martin erop dat wij moesten gaan voetballen, de bal rondspelen en pas als het echt niet anders kan de lange bal hanteren. Binnen enkele minuten was het raak. De tegenstander misrekende zich op de snelheid van onze Brommer. Een te korte terugspeelbal en Erik was er als de kippen bij en bracht de 1 tegen 0 op het scorebord. Niet veel later was het alweer gelijk. In ons strafschopgebied stuiterde de bal tegen de lat en daarna voor de voeten van een tegenstander. Vervolgens werden wij sterker en sterker. Een mooie aanval met een eindpas van Ralph werd door Bas op de juiste waarde beoordeeld en de 2 tegen 1 was een feit. Vervolgens kwamen Mitch, Bob en Glenn binnen de lijnen en het lukte Glenn wederom om een doelpuntje mee te pikken. Het slotakkoord was voor Bas, die met een bekeken lob de keeper van Leonidas kansloos liet. Na de wedstrijd schalde de “muziek” uit onze kleedkamer en was het aan de schrijver van dit stuk om zo snel mogelijk uit dat kleedlokaal te verdwijnen.Volgende bekerronde bereikt en nu vol de focus op onze volgende tegenstander: Geleen Zuid.

Grtz. Joep