MMC Weert 1 – VV Spaubeek 1 | 0-3

·

·

, ,

| De ommekeer!

Na de wedstrijd van afgelopen zondag hing op dinsdag en vrijdag het kleedlokaal vol spiegels. Jullie weten wel waarom. Tevens werden er een aantal stevige gesprekken gevoerd. Het lijkt er in elk geval op dat iedereen ervan doordrongen is dat het anders moet.

Als ik ff terugkijk naar vorig seizoen dan hebben wij de 1e helft in Weert wellicht het beste voetbal laten zijn van het hele vorige seizoen. Ook in de thuiswedstrijd  speelden wij goed voetbal en viel alles op zijn plek. Maar nu is/lijkt alles anders. Er zijn misschien wel vele oorzaken te noemen voor de slechte start van dit jaar, maar wat in elk geval een rol speelt zijn de vele blessures. Vandaag lijkt het erop dat Mitch mogelijk weer inzetbaar is, terwijl Daan een nieuwe, tijdelijke, rol krijgt, namelijk die van teammanager. Wij gaan in elk geval vol vertrouwen naar Weert.

En de supporters, die de moeite hadden genomen om naar Weert te reizen, kregen waar voor hun geld. Het sterke punt van Spaubeek, het team, was weer terug. Er stonden 11 spelers in het veld die er echt voor wilden gaan. Stan en Isaak hadden hun tegenstander in de tesch, Ralph was DE man op het middenveld en MMC heeft eigenlijk de hele wedstrijd geen kans gehad. Het gevaarlijkste moment voor de goal van Robin was nog wel een “terugspeelbal” van Joey. Na ruim een uur werd de moegestreden Jelle vervangen door Glenn Last en vergeet die naam niet meer. Niet veel later kwam Mitch in het veld voor Bob en Mitch liet meteen zien van grote waarde te zijn voor de VVS. Hij zette Brommer perfect voor het vijandelijke doel en de 0 tegen 1 was een feit.  En daarna kwamen de glorieuze minuten van Glenn. Tot 2x toe werd hij in glansrijke positie gebracht voor het doel van MMC en beide keren bleef hij super koel en liet hij het netje bollen.

Ik moet echter alle spelers een compliment maken. Dit was het Spaubeek zoals wij het willen zien. Met open vizier de strijd aangaan, in de organisatie blijven en niet te beroerd zijn om voor elkaar te werken, klasse. Verder durf ik te stellen; wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en goede jeugd hebben wij in Spaubeek. Ik hoop ook dat Martin de goede snoepjes, tabletjes heeft voor zijn keel, man wat komt er een geluid uit de strot van die man.

Afsluitend kan ik enkel zeggen dat dit de ideale manier is om de week af te sluiten of te beginnen. Komende zondag spelen wij een bekerwedstrijd tegen Leonidas uit Maastricht en daarna wacht alweer de wedstrijd met de meeste sentimenten, namelijk Geleen-Zuid.

Tot dan, Joep