DVO 1 – VV Spaubeek 1 | 2-1

·

·

, ,

| Afgetroefd

Kijkend naar de uitslagen van afgelopen seizoen dan zou men niet veel geven voor de kansen van onze jongens. Tel hierbij op dat op vrijdag al bleek dat Ralph niet inzetbaar was en onze trainer nu dus al een beroep moest doen op onze youngsters; Bob en Cas. Toch werd er, vanuit de tent, vol vertrouwen afgereisd naar Sittard.

De trainer had toch een aantal verrassingen voor de trouwe supporters in petto, zo speelde Tjeerd op 6 en Mitch in de spits. Verder gaf Martin aan dat wij meestal niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen en dat hij dat graag anders wilde zien en ja hij werd op zijn wenken bediend. De eerste 20 minuten waren zeker voor ons. De mannen van VSS waren fel en lieten de tegenstander niet in zijn spel komen. Een verre bal van Sean werd door Bas op waarde geschat en binnen 15 minuten stonden wij op voorsprong. DVO was een tijdje de kluts kwijt echter daarna gooide zij een ferme portie fysiek in het strijdperk. Zij werden veel feller en in deze strijdwijze kon de VVS niet mee. Wij lieten ons afbluffen en de scheidrechter wilde alle overtredingen met de mantel der liefde bedekken.

DSC_9034

Dat deed hij trouwens naar twee kanten. Dit kwam het spel niet ten goede. Slecht uitverdedigen door het midden bleek “dodelijk” en de 1 tegen 1 stond op het scorebord. Onze buitenspelers hadden niet de vorm van afgelopen week en in de rust moest Martin dan ook ingrijpen, Bob kwam binnen de lijnen. Even later kwam ook Cas hem vergezellen. De jeugd had het echter moeilijk tegen de fysiek hard spelende Sittardenaren. Net toen de VVS de wedstrijd weer naar zich toe leek te trekken, kregen wij de deksel op ons neus en met nog zo’n 15 minuten te spelen keken wij tegen een 2 tegen 1 achterstand aan. Mitch moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Schulz. Opportunistisch spel volgde. De VVS gooide alles naar voren in een ultieme poging om toch nog 1 puntje mee naar Spaubeek te nemen. Bij DVO was het duidelijk: vrouwen en kinderen eerst en iedere bal werd weg gepoeierd. De hachelijkste momenten ontstonden echter voor ons doel, maar gelukkig stond Robin weer zijn mannetje. De, vanuit het zicht van Spaubeek, verdiende gelijkmaker viel echter niet. Het blijft dus moeilijk om vanuit Zitterd punten mee te nemen.

Zoals onze trainer zou zeggen; volgende week weer vol gas geven en dan komen de punten vanzelf. Brommer kan volgende week weer, voorzichtig, de training hervatten en mogelijk is Ralph er dan ook weer bij.

Tot dan meer weer.