VV Spaubeek 1 – DESM 1 | 3-1

·

·

, ,

Voor ik naar de wedstijd ga van deze zondag wil ik de trouwe lezers ff op vlieghoogte brengen van alles dat tijdens de voorbereiding gebeurde. De VVS heeft zich stevig geroerd op de transfermarkt. Liefst 7 nieuwe spelers mochten wij begroeten. Bas, Jesse, Tom, Ralph, Jelle, Dilan en good old  Kevin Scholte, Schulz voor intimi, brachten de selectie van I en II weer op peil en moesten het, gedwongen, stoppen van Joost opvangen. In de korte voorbereiding liepen wij tegen aan aantal vervelende blessures aan. Zo brak Brommer een rib, Deed Tom’s knieschijf niet wat ze moet doen en blesseerde Robin zijn duim. Toch kwamen wij de 1e bekerronde probleemloos door. 3x werd de nul gehouden en er werd 12 x gescoord, waarbij vermeldingswaardig is dat Tjeerd weer regelmatig het net weet te vinden.

De basisopstelling voor de 1e wedstrijd verschilde niet veel van de groep waar wij het vorig seizoen mee afsloten. Gilbert speelde op een andere positie en Bas Coenen en Ralph Vossen werden voor de leeuwen geworpen. Wij kwamen moeilijk uit de startblokken en de gasten begonnen duidelijk beter aan de wedstrijd. Na zo’n 20 minuten waren wij eindelijk goed bij de les en ontstond een echte wedstrijd. De 1 tegen 0 was een goed genomen vrije trap van onze nieuwe aanvoerder Sean en daarna waren wij in de rest van de 1e helft de duidelijk bovenliggende partij.

Echter wij verzuimden om de mooiste kansen te benutten. De 2e helft startte DESM duidelijk fel en ook zij kregen een vrije trap en eerlijk is eerlijk de beste man van vorig seizoen, Robin, zag er niet goed uit met de 1 tegen 1 als gevolg. Gelukkig hebben wij een immer attente Tjeerd, die voor de 2 tegen 1 zorgde en even later bleek ook Bas een zeer alerte speler te zijn. De keeper van DESM liet de bal los en Bas was er als de kippen bij om de bevrijdende derde treffer te scoren. De belangrijkste opdracht was volbracht, nl de 1e competitiewedstrijd niet verliezen. Echter er is nog genoeg werk aan de winkel. Minpunt na deze wedstrijd is de blessure van Ralph, nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies aan de hand is. Laten wij hopen dat het meevalt.

As zondag mogen wij op bezoek bij DVO, tot dan.