VV Spaubeek 1 – MMC Weert 1 | 4-0

| Helemaal op eigen kracht!!!

Het is bijna niet te geloven, de voorlaatste wedstrijd en nog steeds niet verzekerd van een langer verblijf in de 3e klasse. Ook vandaag moeten onze jongens weer vol aan de bak. Noodgedwongen moet Martin weer enkele wijzigingen in de opstelling aanbrengen. Zo krijgt youngster Bob Nijsten een basisplaats en schuift Daan een plek naar achteren. Joost speelt op de plek van Joey, wiens seizoen door een hamstringblessure voorbij is en Thijs start op het middenveld.

Kijk ik in de historie dan brengt de sponsordag de VVS meestal niet veel geluk, maar vandaag kan alles zomaar anders zijn. Ik weet zeker dat het aan inzet en instelling vandaag niet zal liggen en wanneer wij het niveau van de 1e helft in Weert 90 minuten kunnen doortrekken, dan zijn wij zeker niet kansloos. Hierbij moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat MMC nog in de running is voor een na-competieplek. 16.15 uur weten wij meer.

De voorbeschouwing kan in de prullenbak, wat een wedstrijd. Ik hoorde tal van beschouwingen, wanneer in deze wedstrijd dat en in die dit, dan kon in de andere weer zo enz. Martin gaf aan dat wij zeer compact moesten spelen en moesten gokken op de counter, Tijdens het omkleden gaf Tjeerd aan dat wij moesten uitgaan van eigen kracht en dat wij de baas waren in eigen huis.

Iedereen die er niet was zal er spijt van hebben. Wie dacht dat wij tegen Alfa Sport onze beste wedstrijd hadden gespeld, kwam bedrogen uit. Tijdens zo’n wedstrijd kun je alleen maar genieten en vallen alle zorgen van je af.

Ik kom superlatieven te kort om onze jongens te roemen. Zoals Robin keepte is betaald voetbal zelfs haalbaar. Daan en Gilbert heersten centraal achterin en Charley en Joost hadden hun tegenstanders in hun zak. Op het middenveld speelde Bob alsof het dagelijkse kost was, Jorn wordt met de week beter, heeft longen als een paard en wat had Thijs een aantal sublieme passes in huis. Voorin werkte Tjeerd zich een slag in de ronde en Stan deed nauwelijks voor hem onder, en dan hebben wij onze, onberekenbare Brommer. Hij had Martin iets beloofd en lost deze belofte, glorieus, in. Liefs 3 x liet hij het netje bollen. Gilbert zorgde ook nog vanaf de stip voor een treffer. Ravi en Cas vielen in en waren zeker geen verzwakking van het team. Met zo’n hechte groep is veel mogelijk.

Conclusie: veilig en helemaal zelf bewerkstelligd. Zoals wij vandaag weer speelden horen wij ook gewoonweg in de 3e klasse thuis.

Proficiat mannen. Nu lekker feesten en dan komende week nog eenmaal de accu opladen, zodat wij deze competitie netjes kunnen afsluiten. Supporters bedankt voor alle steun.

DSC_8463