VV Spaubeek 1 – RKVB 1 | 1-1

| ONZE DAG OF NIET?

Vandaag is de dag dat wij ons definitief veilig kunnen spelen, maar datzelfde geldt ook voor onze tegenstander. RKVB is een fysiek sterke ploeg, die een degelijke partij voetbal op de mat kan leggen. Tijdens de heenwedstrijd hadden wij, met hangen en wurgen, de 3 punten over de eindstreep gebracht. Vandaag zullen wij weer vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden.

Gelukkig kan Martin weer beschikken over onze kersverse vader, wel zijn er bij een aantal spelers kleine fysieke ongemakken, het lange seizoen en de kleine selectie begint zijn tol te eisen. Tijdens de afsluitende training liet Jorn mij nog ff schrikken, maar hem kennende verbijt hij de pijn en kan hij spelen. Ook Jim is na een lange blessureperiode weer back en maakt vandaag zijn 1e minuten in ons 2e elftal, daarna sluit hij nog aan bij onze wedstrijdselectie.

Zoals reeds gezegd, de belangen van deze wedstrijd waren voor iedereen duidelijk, om 13.15 uur wedstrijd-voorbespreking, omkleden, warming-up en dan om 14.30 uur gaskraan open en vol aan de bak.

Het was of de duvel ermee speelde, in de 7e minuut was er ff geen communicatie tussen Gilbert en Joey en de, overigens goede nummer 9 van de gasten, pakte dit cadeautje vakkundig uit. Robin kwam nog met een hand aan de bal, maar jammer de VVS was weer eens tot achtervolgen veroordeeld. Hoewel ik weet dat het eentonig wordt, over de inzet niets dan lof, echter de raffiniteit ontbrak. Onze aanvallen resulteerden misschien in een aantal halve kansen, maar de verdediging van Baexem bleef gemakkelijk overeind.

In de rust hamerde Martin op het feit dat er kansen zouden komen en dat wij de rust moesten bewaren. Wie anders dan onze Brommer zorgde voor de 1 tegen 1. Hem wordt vaak verweten dat hij een afwezige indruk maakt, maar hij maakt wel de doelpunten. Sean moest nog een keer aan de noodrem trekken, wat hem zijn 2e en dus een rode kaart opleverde. De nummer 9 van Baexem had zich niet onder controle en kreeg, gelijktijdig met Sean, ook zijn 2e gele kaart. Het laatste kwartier mochten wij dus 10 tegen 10 spelen.

De grootste kans was nog voor onze gasten, maar een werkelijk subliem keepende Robin stopte deze bal. Blijft nog te vermelden dat Joey een spier in zijn hamstring scheurde, einde seizoen dus, en dat Sean en Mitch de volgende week geschorst zijn. Wij hebben echter nog minimaal 1 punt nodig, dus de komende uitdaging is aan Martin.

Komende zondag, tijdens de jaarlijkse sponsordag, dan maar dat punt binnenhalen. Tot dan, Grtz. Joep.