SV Budel 1 – VV Spaubeek 1 | 1-1

·

·

, ,

| Naar ut Brabantse land

Uit het verslag van de thuisploeg blijkt dat er in Spaubeek sprake was geweest van een spannende wedstrijd waarbij de mannen uit Budel toch nog redelijk gemakkelijk aan het langste end trokken. Teruglezend klopt dit verhaal wel met mijn versie. Nu zijn wij echter een stuk verder in de competitie en staan er in sommige gevallen andere belangen op het spel.

Na een week rust en daarna twee stevige trainingen moesten wij klaar zijn voor de wedstrijd in het “verre” Brabant. Onze Char was papa geworden en derhalve kon er vandaag geen beroep op hem gedaan worden, maar het leek een wonder; Joost is weer fit en de vraag was of Martin het zou aandurven om onze kleine dribbelaar weer voor de leeuwen te gooien. Nou en Martin, die durfde.

Het eerste kwartier van de wedstrijd leek het erop dat wij een zeer moeilijke middag tegemoet gingen. De thuisploeg startte zeer furieus en was overal eerder aan de bal. De 1 tegen 0 was dan ook een logische gevolg. Na zo’n kwartier bezon de VVS zich op zijn sterke kanten. Wij zijn een team en als team gingen wij de strijd aan. Vanaf dat moment waren wij dan ook gelijkwaardig. Brommer was een voortdurende plaag voor de verdediging en het leek wel of men bang voor hem was. Nadat Brommer voor de zoveelste keer onreglementair gestopt was, kregen wij een vrije trap op de rand van het 16m-gebied. Op werkelijk fenomenale wijze krulde Mitch de bal voorbij de keeper in het doel en de 1 tegen 1 was een feit. Dit was ook de ruststand. In de 2e helft was het knokken voor elke bal en knokken dat deed de VVS. Iedereen ging tot het uiterste. Na zo’n 65 minuten werden de moegestreden Daan en Stan vervangen door Thijs en Bob. En ook deze kerels streden voor elke meter.

Het wordt misschien eentonig om alle spelers te complimenteren voor hun inzet, maar ik kan bijna lyrisch worden over de manier waarop onze Spaubeekse jongens hun hobby uitoefenen. Een meer dan verdiend punt ging dan ook mee naar Limburg.

Geloof het of niet, theoretisch zijn wij nog steeds niet veilig voor een nacompetitieplek. Onze voorsprong is respectievelijk 8 en 7 punten (op Hebes en Geleen-zuid).

Supporters laat ons niet in de steek, komende zondag thuis tegen RKVB moeten de benodigde punten binnengehaald worden.

Tot dan; Joep.