Alfa Sport 1 – VV Spaubeek 1 | 0-2

| ALFA of toch maar JUP

Vandaag op naar de roots van onze trainer. Wij mochten op bezoek bij Alfa Sport, de ploeg welke momenteel in een echte flow zit. Tevens de ploeg die de eerste concurrent is van Centrum Boys.

Teruglezend zag ik dat de punten van onze thuiswedstrijd eigenlijk verdiend mee gingen naar de gasten uit Schinnen/Oirsbeek en Puth.  Maar vandaag is een nieuwe dag met nieuwe kansen en ik weet zeker dat Martin wel een goede strijdwijze tegen deze ploeg uit zijn hoge hoed tovert. Nadeel: Sean en Robin zijn nog steeds niet topfit, maar met een portie pijnstilling moest het lukken. Belangrijke ingrediënten zullen zijn: inzet, strijd, een team en spelvreugde.

Voor de wedstrijd was nog wel de vraag of onze Vince wel 90 minuten geconcentreerd kon blijven of dat zijn gedachten te vaak zouden afdwalen naar Amsterdam.

Laat ik meteen stellen dat het aanwezige publiek een geweldige wedstrijd kreeg te zien. M.n. onze jongens speelden perfect in de organisatie. Alle opdrachten werden uitgevoerd, zoals de trainer het wilde. Werkelijk iedereen haalde een super dikke voldoende. Hoewel ik moet stellen dat er vandaag een man met kop en schouders bovenuit stak en dat was Jorn. Hij had de longen van een paard en de inzet van een tijger. Ik vond het ook super dat hem de eer toekwam om de 1e treffer op zijn conto te zetten. Een subliem uitgevoerde aanval werd door hem vakkundig en uiterst kalm tot doelpunt gepromoveerd. 0 – 1 was de ruststand en in de pauze werden de spelers voorbereid op wat er nog ging komen. De wedstrijd werd hard, maar niet unfair. Er werden over het hele veld stevige duels uitgevochten en nadat Sean stevig gemangeld werd, kon deze niet meer verder en werd hij vervangen door Ravi. In het laatste kwartier waren de beste kansen voor ons. Alfa Sport gooide alles naar voren om de gelijkmaker te forceren, maar Robin bewees eens te meer een betrouwbare sluitpost te zijn. Cas verving Tjeerd en in de 97ste minuut werd deze diep gestuurd. Cas behield overzicht en speelde de bal naar de mee opgekomen Brommer en deze is al het hele seizoen uiterst trefzeker. Hij scoorde beheerst en de wedstrijd was gespeeld. De 2e helft duurde bijna 1 uur, maar de broodnodige punten gingen mee naar Spaubeek.

Wat een raar seizoen en een rare competitie. Wij hebben nu 10 wedstrijden gewonnen en zijn nog steeds niet veilig. Wij spelen dus nog 5 finales. Maar met deze instelling en inzet is handhaving een kwestie van tijd. Tot komende zondag, thuis tegen DVO.

DSC_8050