VV Sittard 1 – VV Spaubeek 1 | 1-2

·

·

, ,

| De druk wordt groter

Na het schot in eigen voet van afgelopen zondag wordt de kreet om punten steeds groter. Het is maar de vraag of dat tegen de tegenstander van vandaag zou gaan lukken. In de onze thuiswedstrijd waren: “De Kraaien” heer en meester. Na een goed door-de-weeks gesprek was de trainingsopkomst weer als vanouds. Iedereen gaf aan het uiterste te willen doen om de VVS in de 3e klasse te houden. En nu dan maar daden bij het woord voegen. Oh ja een leuke bindingsactiviteit van afgelopen vrijdag heeft in elk geval alle neuzen, als dit al nodig mocht zijn, dezelfde kant op gezet.

Op naar Zitterd en vol aan de bak.

Laat ik het maar meteen zeggen: WAT EEN WEDSTRIJD. Zelden heb ik bij de VVS zo’n fighting spirit gezien als vandaag. Alle spelers gingen tot aan het gaatje. Cas verving probleemloos Stan op de vleugel. Daan was een echte kilometervreter en Mitch stortte zich met ware doodsverachting op elke bal. Tel daarbij op dat onze keeper al weken in bloedvorm verkeerd en je hebt alle ingrediënten voor een puike wedstrijd. Eigenlijk zou ik alle spelers hier moeten noemen. Niemand scoorde lager dan een 8. Zo kansloos als wij thuis waren, zo sterk waren wij vandaag. Natuurlijk Sittard heeft een aantal begenadigde voetballers, maar hun rendement was nagenoeg nihil. De grootste kansen waren voor de VVS, enkel wilde de bal, in eerste instantie, niet tussen de palen. Een ingestudeerde corner, genomen door Sean, kwam op het hoofd van Mitch en de 0 – 1 was een feit. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft speelde Spaubeek een counter volgens het boekje en op de bekeken schuiver van Brommer had de keeper van Sittard geen antwoord. Daarna werd de licht geblesseerde Brommer vervangen door Bob Nijsten en de moegestreden Cas door Ravi. Dit was geen verzwakking, toch kwam Sittard tot een tegentreffer. Tjeerd werd nog vervangen door Thijs en de laatste 10 minuten kreeg de thuisploeg nog een optisch overwicht. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar en de punten gingen verdiend mee naar Spaubeek. Gelet op de overige uitslagen waren deze punten ook broodnodig.

Kunnen wij deze instelling de komende 7 wedstrijden ook opbrengen, dan komt het 3e klasse schap niet in gevaar. Volgende week wacht Oda en deze punten MOETEN wij in eigen huis houden.

Tot dan, Joep.