VV Neerbeek 1 – VV Spaubeek 1 | 0-2

·

·

, ,

| Derby-time!!!

Vandaag was het dan zover. De slag om de gemeente Beek stond op het programma. Gezien de stand op de ranglijst zou de VVS bij de bookmakers wel licht favoriet zijn. Echter vergeet niet; voor een derby gelden aparte wetten. Dan komen vaak onvermoede krachten vrij en niemand wil verliezen van z’n buurman. Dus ook vandaag wordt van iedereen 100% inzet gevraagd. Gelukkig is de griepepidemie over en kan Martin over nagenoeg alle spelers beschikken. Vraag blijft wel of de oor wassing van afgelopen zondag en het carnavalsbal van afgelopen vrijdag niet te veel in de benen/tussen de oren zit. Om 16.15 uur weten wij meer. Het 2e gaf in elk geval een goed voorbeeld door op zaterdagavond de punten mee te nemen, naar ik begreep mede met dank aan prins Bassie. Tijdens de wedstrijdbespreking waren de kleuren; roed, geel en greun nadrukkelijk aanwezig. Wanneer de wind goed staat, zal de wedstrijd in elk geval onder carnavaleske muziek, vanaf de berg, gespeeld worden.

Wat moet er over de wedstrijd aan zich gezegd worden, een ploeg kon niet en de andere ploeg paste zich hier probleemloos aan aan. Er was geen sprake van derbysfeer en het vertoonde spel was niet om over naar huis te schrijven. De eerste helft lukte nagenoeg niets. In het tweede bedrijf kwam Ravi tussen de lijnen en werd de VVS gevaarlijker. Een eerste schot van onze Brommer spatte uiteen op de lat. Later in de wedstrijd had Brommer meer succes en een gesmeerd lopende aanval, waarbij in elk geval Ravi en Tjeerd betrokken waren, werd door Brommer doeltreffend afgerond. Wie dacht dat de tegenstand van Neerbeek gebroken was, kwam bedrogen uit. De oranjehemden zetten alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Echter een messcherpe counter werd door Cas koelbloedig afgerond.

Samenvattend: een draak van een wedstrijd, 3 punten bijschrijven en carnaval gaan vieren. Belangrijk: Cas zijn 1e doelpunt in een officiële wedstrijd voor Spaubeek 1. Vermeldingswaardig: het constant presteren van Charlie en de doodsschop voor Ravi.

Alaaf en tot over 2 weken.