MMC Weert 1 – VV Spaubeek 1 | 4-1

·

·

, ,

| 90 min. = 2 x 3 kwartier

Vandaag stond weer een wedstrijd tegen een Weertse tegenstander op het programma. Afgelopen seizoen liepen wij hier nog letterlijk tegen een koude douche aan. Gelet op de uitslagen tot nu toe ligt de gemeente Weert ons beter dan de gemeente Sittard-Geleen, maar successen uit het verleden bieden geen garantie voor het heden. Het was nog maar de vraag of het goed voetbalweer was, koud en met een laagstaande zon. Gisterenavond was er een succesvolle griezeltocht bij de VVS en het was maar de vraag of wij onze tegenstander ook “bang” konden krijgen. Gezien de stand op de ranglijst zouden wij wel alles moeten geven. Gelukkig was onze selectie nagenoeg compleet, enkel Joost was niet inzetbaar.

En het moet gezegd, wij speelden een puike eerste helft. Wij bleven goed in de organisatie en een eerste counter, na 6 minuten, leverde meteen een treffer op. Good old Charly was er als de kippen bij om de bal tegen het net te schieten. Daarna wilde MMC wel aanvallen, echter dit leverde geen kansen op en wij hadden de wedstrijd eigenlijk onder controle.

In de rust werd erop gehamerd dat de punten pas na 90 minuten werden verdeeld en dat wij goed geconcentreerd moesten blijven. Tevens werd erop gewezen dat MMC zich niet zonder meer gewonnen zou geven. De aftrap van de tweede helft was voor ons en leverde meteen een gevaarlijk situatie op voor het doel van MMC. Daarna was het aanvallend vermogen van ons opgesoupeerd. De een naar de andere aanval golfde op de goal van Robin. Het was alleen maar tegenhouden. Hadden wij de bal in bezit dan waren wij hem meestal binnen 3 tellen weer kwijt. De 1 tegen 1 kon eigenlijk niet uitblijven en toen die viel, knakte er iets bij de VVC. Je kan daarna wel discussiëren of de 2 of 3 tegen 1 buitenspel was of niet, maar wanneer de grens niet vlagt en de scheids niet fluit, moet er doorgespeeld worden. De einduitslag was ietwat geflatteerd, maar ja geen punten en nu zullen wij in de laatste wedstrijd voor de winterstop wel MOETEN. Wij hopen dan op de steun van onze supporters.