VV Spaubeek 1 – VV Budel 1 | 1-2

·

·

, ,

| De Sint is in ’t land

Deze zondagmiddag stond de wedstrijd tegen de enige Brabantse tegenstander op het programma. Onder niet bepaald uitnodigende weersomstandigheden werd deze wedstrijd tegen het “andere Oranje” gespeeld. Wat moet ik verder over deze wedstrijd zeggen. De gehele eerste helft moesten wij ons beperken tot tegenhouden. De een naar de andere aanval golfde op het doel van Robin. Budel speelde in een heel hoog tempo en daar hadden wij de nodige moeite mee. Toch gingen wij met een 1 tegen 0 voorsprong rusten. Een door Brommer en Tjeerd perfect uitgevoerde counter kwam voor de voeten van de alert reagerende Mitch en doelpunt. In de rust moest er toch iets gebeuren om de aanvalsdrift van onze gasten in te dammen. Martin bracht Etienne, maar er veranderde in eerste instantie niet veel in het spelbeeld.

Over de 1 tegen 1 zou nog enige discussie kunnen ontstaan, was er iets onreglementair gebeurd tegen Robin? De scheids sprak gewoon van een mannelijk duel, terwijl Robin toch enige verzorging behoefde. Bij de 1 tegen 2 was sprake van een cadeautje, van onze achterhoede, dat vakkundig door een aanvaller van Budel werd uitgepakt. Daarna kwamen de mannen van Spaubeek beter in de wedstrijd en voetbalden wij beter mee. Schoten in de richting van het vijandelijk doel misten echter de nodige precisie, vielen in de handen van de keeper of men bleef niet rustig genoeg.

Wanneer wij hard blijven werken en als echt team optreden dan komen de punten vanzelf. Het is vaak net niet. Waar het dubbeltje vorig seizoen vaak de goede kant opviel, rolt het nu net verkeerd. Deze week goed trainen, dan op zondag rust en de dinsdag daarop een oefenpot tegen Caesar. De volgende competitiewedstrijd is dan uit tegen Baexem.

Tot dan.