VV Spaubeek 1 – FC Geleen Zuid 1 | 1-1

·

·

, ,

| ‘n Titanenstrijd

De KNVB kon het niet beter bepalen, als start van de nieuwe competitie meteen een kraker. Geleen-Zuid had ons afgelopen seizoen nog 6 punten afhandig gemaakt en dus wisten wij wat ons te wachten stond. De selectie was grotendeels hetzelfde als vorig seizoen, Daan W, Daan B, Gregory en Ravi moeten het verlies van Robbie compenseren en vandaag lukte dat in elk geval. Na een korte wedstrijdbespreking van onze nieuwe schipper, Martin, waarbij de mannen meteen op scherp gezet werden, kon de wedstrijd, in nieuwe tenues, beginnen.

Eerlijk is eerlijk de mannen van Geleen-zuid kwamen het beste uit de startblokken, maar na zo’n vijftien minuten waren wij gelijkwaardig. Uit een goede aanval, ingeleid door Mitch en doorgepast door Brommer, was Joost er als de kippen bij en zorgde hij voor de 1 tegen 0. Daarna zette Geleen-Zuid meer druk en met de wind in de rug konden zij het onze verdediging moeilijk maken. De gelijkmaker was dan ook een logisch gevolg.

In de rust hamerde onze trainer erop dat wij de ingezette strijdwijze niet moesten wijzigen. Alles uit de kast en vol erop was het devies. Ook in de tweede helft ontspon zich een heerlijke wedstrijd met lichte voordelen voor de thuisclub. Ik weet zeker dat de toeschouwers zich geen seconde hebben verveeld, het was een heerlijke, meeslepende wedstrijd. Voordat ik het in de gaten had, floot de scheidsrechter voor de laatste keer. De 1 tegen 1 was een terechte uitslag en geeft perspectief voor de rest van het seizoen.

Na de wedstrijd sneuvelden de nodige Jupjes, zoals dat bij de VVS gebruikelijk is. Moet ik al een speler van de wedstrijd noemen, dan is het wel onze Robin, die werkelijk een puike wedstrijd keepte. Maar werkelijk niemand haalde een onvoldoende en nu op de ingeslagen weg doorgaan.

Nu volgen weer twee uitwedstrijden naar Hebes en Centrum Boys. De kop is eraf en nu vooral zo doorgaan.

Oh ja; nog een mededeling uit eigen belang: Trainer wissel Tjeerd niet meer. Meeleven is oké, maar op zo’n fanatieke manier…