VV Spaubeek 1 – RKVV Vaesrade 1 | 4 – 4

| Doelpunten zat, maar…

Tijdens de jaarlijkse sponsordag stond de wedstrijd tegen  Vaesrade op het programma. Deze  ploeg was het afgelopen weekend gedegradeerd. Ook voor ons stond eigenlijk niets meer op het spel en beide ploegen konden dus vrijuit voetballen en er een feest van maken. De onpartijdige bezoeker kwam zeker aan zijn trekken, 8 doelpunten en dus…

Maar wat begon Spaubeek onverschillig aan de wedstrijd, wij speelden als pupillen. Niemand hield zijn positie en iedereen wilde naar voren en scoren. En scoren dat gebeurde, maar wel door de verkeerde ploeg. Na de 1 tegen 0 door Etienne ging eigenlijk niets meer goed. Vaesrade kwam kinderlijk eenvoudig aan 3 treffers en de 1 tegen 3 ruststand was het gevolg.

In de rust probeerde de trainer alles om de dolende ploeg weer enigszins in het gareel te krijgen en ja de jongens beloofden beterschap. Hoe ontnuchterend begon de tweede helft. Binnen vijf minuten sloeg de bal wederom tegen ons net en de 4 tegen 1 was een feit. In de laatste 40 minuten kwam Vaesrade er niet meer aan te pas. Er was nog maar één ploeg die voetbalde (wel 50 minuten te laat). Charley, Brommer en Jorn tekenden voor drie doelpunten en zorgen voor de gelijke stand. Na onze vierde treffer was er nog zo’n vijftien minuten te spelen, maar de bevrijdende vijfde treffer wilde niet meer vallen.

Laten wij eerlijk zijn, dit zou ook teveel van het goede zijn geweest. Gezien de prestaties van de afgelopen weken krijgt de technische staf een hel off a job om ervoor te zorgen dat wij in de nacompetitie niet als kanonnenvoer zullen dienen. De doelstelling om als tweede in de competitie te eindigen wordt nu nog een ECHTE uitdaging. Ik hoop dat wij tijdens de laatste thuiswedstrijd de toeschouwers wel waar voor hun geld kunnen bieden.

Tot dan!