SV Haslou 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 0

·

·

, ,

| Het eerste neemt een baaldag

Er zijn van die zondagen waar je rond 16.30 uur denkt; had ik maar wat anders gedaan. Afgelopen zondag was zo’n dag, vooral als je als wielerliefhebber dan ook nog hoort dat Poels Luik-Bastenaken-Luik wint. Maar ja, het zij zo. Iedereen deelde vandaag in de malaise. Het was het allemaal nét niet.

Oké, er zijn misschien een aantal verzachtende omstandigheden. Het weer werkte niet echt mee, voor de tegenstander stond veel meer op het spel en de trainer gaf enkele vaste krachten rust, maar dan toch. De eenvoudigste passes kwamen niet aan, er werden verkeerde beslissingen genomen en niemand deed dat stapje extra. Het was niet dat Haslou zo goed voetbalde, wel was het een feit dat de mannen uit Elsloo veel meer wilskracht en energie in de wedstrijd staken.

Verder viel mij op dat beide verenigingen wellicht nooit “vrienden” zullen worden. Niet dat het een onsportieve wedstrijd was, maar Haslou schroomde niet om stevige duels aan te gaan en daarbij werd meer dan eens de tegenstander geraakt. Nadat Haslou op 1 tegen 0 gekomen was, dacht de ploeg enkel nog maar aan verdedigen. Het leek soms alsof zij twintig verdedigers in het veld hadden staan. Voor onze voorwaartsen was er geen doorkomen aan. Voor de eerste keer zag ik dat de Brommer een schaduw had. Het moet gezegd dat de Haslouse nr. 5 hem negentig minuten lang over het hele veld volgde. Na afloop was er feest in Elsloo, men heeft drie belangrijke punten binnen gesleept.

Rest nog om felicitaties aan het adres van de verdiende kampioen, Veritas te sturen.

Volgende zondag is sponsordag en een feestje van het 2e, tot dan.