Avanti ’31 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 1

·

·

, ,

| Een historische match … of niet?

Op deze dag zijn zonder meer een aantal (meest gestolen) one-liners van toepassing. Voorbeelden zijn: Voetballen doe je niet alleen met je voeten, maar ook met je koppie. Eerst denken, dan praten. Teveel spanning werkt averechts (teveel drank ook). Sport is emotie, maar blijf correct. De ploeg die het beste met de omstandigheden kan omgaan wint. Onderschat nooit het thuisvoordeel.

De dag begon nochtans op een wel haast onvergetelijke wijze. De parkeerplaats bij het sportcomplex stroomde vol en het was een machtig gezicht om rond 13.15 uur drie grote touringcars de parkeerplaats te zien oprijden. Dat ons dorpje toch zo’n grote supportersschare kan mobiliseren. Geweldig. Nadat iedereen een plaats gevonden had, werd vertrokken naar Schijndel. In onze bus heerste een ontspannen sfeer en werd het bier al gretig gedronken, uitzondering de selectie. Het viel op dat de groep, hoe dichter wij Schijndel naderden, steeds stiller werd. De spanning stond bij sommige spelers op de gezichten.

Avanti had het goed geregeld. Er waren parkeerplaatsen en wij kregen de beschikking over twee kleedlokalen. De bekende eerste keuze moest voor de overwinning zorgen en zo Pascal een mooi verjaardagscadeau geven. Na een goede warming-up konden de spelers, vergezeld van de jeugd van Avanti het veld op. De wedstrijd begon met een echte minuut stilte voor onze Nederlandse nr. 14.

Aan deze wedstrijd wil ik niet te veel woorden vuil maken. Twee gemakkelijk gegeven penalty’s en een rode kaart voor Mitch en wedstrijd beslist. Inzet, strijd en beleving was er natuurlijk, maar door mede eerst te praten en dan te denken schoten wij ons zelf in de voet. Natuurlijk zelfs ik vond dat het arbitrale trio niet zijn beste dag had, maar om hun alle schuld van de nederlaag toe te schuiven, gaat te ver. Net zo als het te ver gaat om dit drietal de vreselijkste verwensingen naar het hoofd te slingeren.

Oh ja, in de tweede helft waren wij, en dat met tienen, zeker niet de mindere van Avanti. Wij waren zelfs beter en dat resulteerde dan ook in een verdiend doelpunt, gescoord door onze aanvoerder na een goede voorzet van Brommer. Na het eindsignaal konden onze mannen, onder applaus van de supporters, het veld verlaten en de wonden likken. Geloof me; het eerste pilsje na de wedstrijd smaakte niet.

Was het een historische wedstrijd? Nee, dat was het niet, maar het was en blijft wel een historische dag. Nog nooit was de VVS zover doorgedrongen in de beker en niet de minste teams werden verslagen. Nog nooit mobiliseerde de VVS zoveel supporters naar een uitwedstrijd. Niet alleen de drie bussen, maar ook de nodige personenauto’s vonden de weg naar Schijndel. Supporters bedankt. Van deze prestatie moeten wij genieten en dat genieten begon al op de terugreis en ik neem aan dat daarna in het MFC nog tot in de kleine uurtjes is doorgefeest.