VV Spaubeek 1 – DESM 1 | 4 – 1

·

·

, ,

| Een op twee gedachten-hink wedstrijd

Zoals ik in mijn vorig verslag al aanhaalde kwam vandaag DESM op bezoek, een ploeg welke momenteel in een flow zit en wedstrijd na wedstrijd winnend afsluit. Wat stellen wij hier tegenover? Allereerst valt op dat onze trainer er weer niet bij is. Bij de uitwedstrijd was hij ziek en nu ging hij kijken naar onze tegenstander van komende zaterdag. Maar genoeg van dit alles. Op vrijdag was nog ff de vraag of wij wel elf man op het veld konden brengen. Een aantal geschorsten en geblesseerden, het 2e volop in de strijd voor het kampioenschap en dus weer puzzelen geblazen. Maar onze technische staf puzzelt graag. Vandaag moest Mark, vanaf de zijlijn, leiding geven aan onze boys. Een andere vraag was; gaan onze mannen vol voor de winst of spelen wij ietwat behoudend en kijken wij al met een schuin oog naar de bekerkraker van Paaszaterdag? Ik vind in elk geval dat wij voluit voor de winst moeten gaan en daar kunnen wij na 16.15 uur verder over schrijven.

Na een goede voorbespreking van Mark, waarbij voor mij als verrassing Gilbert en Roy Terwint het centrum van de verdediging vormden, begon de wedstrijd. Eerlijk is eerlijk de VVS kwam goed uit de startblokken en onze Brommer deed het beste wat hij kon doen, hij liet zijn voeten spreken en tekende al snel voor de 1 tegen 0.

Daarna kwam DESM steeds beter in de wedstrijd en de 1 tegen 1 was een logisch gevolg. Eigenlijk sleepte de wedstrijd zich naar de rust, maar plotseling kreeg VVS het op de heupen, twee perfect uitgevoerde aanvallen leverden treffers op van Stan en Etienne en zo stond de 3 tegen 1 ruststand op het scorebord.

In de pauze hamerde Mark erop dat de buit nog niet binnen was en dat wij geconcentreerd moesten blijven. Bij een hoekschop werd Nick over het hoofd gezien en met datzelfde lichaamsdeel haalde hij doeltreffend uit en de 4 tegen 1 eindstand was een feit.

Geen kaarten, geen blessures en dus opdracht volbracht. Een deel van de selectie gaat nu genieten van een korte vakantie en aanstaande vrijdag weer vol aan de bak en voorbereiden op Avanti. Deze kerels wonnen ook hun wedstrijd met 4 – 1. Wie weet, misschien schrijft de VVS geschiedenis, maar gemakkelijk zal het niet worden. Positief is in elk geval dat er een Spaubeekse invasie in Schijndel zal plaatsvinden.

Tot aaanstaande zaterdag!