FC Geleen Zuid 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 1

·

·

, ,

| Een TOP-affiche!!!

Zoals op de site van onze tegenstander te lezen stond was er vanmiddag sprake van een echte topper, de nr. 2 op bezoek bij de nr. 3. Toch was het van tevoren echt koffiedikkijken. De belangen waren groot, maar de uitgangsposities verschillend. Spaubeek had al een prijs en Geleen-Zuid wil er graag een. De grote vraag was eigenlijk hoe onze jongens met het Geleen-Zuid verleden deze keer met de spanning om zouden gaan. In de thuiswedstrijd waren deze knapen duidelijk overgeconcentreerd en dat had een averechts effect. De afgelopen week bleek in elk geval dat onze spitsen in vorm zijn, Tjeerd op de weg terug is en Sean tegen een schorsing was aangelopen.

Om 13.00 uur was het verzamelen, wedstrijdbespreking en op naar de “waereldsjtad”. Laat ik maar meteen zeggen: het was niet de wedstrijd waar ik op gehoopt had. Natuurlijk er was inzet, beleving, strijd en emotie, maar soms miste ik enig voetbalintellect. Wanneer sommige spelers zich niet aan de afspraken houden, anderen niet scherp genoeg en weer anderen over ijverig zijn, dan …

De ploeg, welke mijn inziens het meeste recht had op de punten kreeg ze ook. Echter dat er nu sprake was van een topaffiche? Door een goed uitgespeelde aanval kwam Geleen-Zuid op voorsprong. Daarna twee gemakkelijk gegeven strafschoppen en de 2 – 1 ruststand stond op het scorebord. In de rust probeerde Pascal nog alles om de ploeg weer te laten voetballen zoals afgesproken was.

In de tweede helft strooide de leidsman kwistig met gele kaarten, nagenoeg elk fluitsignaal werd gevolgd door een kaart met als triest hoogtepunt de rode kaart voor de immer sportieve Joey. Na de wedstrijd was het voor de VVS wonden likken en alweer vooruit kijken naar de volgende pot. Komende zondag komt DESM naar Spaubeek en deze ploeg is duidelijk in een flow en rijgt de overwinningen aan elkaar. Een nieuwe uitdaging dus.

Laat ik dit keer weer Robin in het zonnetje zetten. Bij diverse 1 tegen 1 situaties was hij de baas. Hij keepte zonder meer een puike partij. Misschien volgt deze week nog een praatsessie en dan is het weer: aon de geng.