RKVV Neerbeek 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 7

| De mid-vasten wedstrijd.

Terwijl elders in de gemeente Beek de uitgestelde carnavalsstoet door de straten trok, konden onze mannen zich opmaken voor de tweede confrontatie tegen de oranje-zwarten. Tijdens de thuiswedstrijd hadden wij aan een goede tweede helft niet genoeg om de volledige buit in eigen huis te houden. De situatie voor ons is nu echter anders. Door de nederlaag van vorige week is het een nagenoeg onmogelijke zaak geworden om nog mee te strijden voor het kampioenschap. De vraag is wat gaat er gebeuren: nu al voorbereiden op de nacompetitie? Vol voor de beker gaan? Of toch nog proberen om Veritas nerveus te krijgen?

In de voorbespreking bleek dat Thomas tegen zijn oude club het doel zou verdedigen. Ook waren er basisplaatsen voor Joey en Nick. Verder gaf Pascal aan dat hij er in elk geval alles aan wilde doen om minimaal de tweede plek vast te houden. Tel daarbij op dat niemand gemotiveerd hoeft te worden voor een wedstrijd tegen de buren en je hebt alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Rest enkel nog de vraag wat de mannuh op het veld ervan willen maken. 

Na een niet te geconcentreerde voorbereiding konden onze jongens vrijuit aan de wedstrijd beginnen. En ze begonnen vrijuit. De eerste tien minuten waren duidelijk nodig om “wakker” te worden. Bij een van de eerste aanvallen van Neerbeek deed Nick alle moeite om de bal een dusdanige curve te geven welke Thomas meteen kansloos maakte. 1 – 0 was het resultaat. Daarna begon de VVS te draaien, de een na andere aanval golfde op de goal van Neerbeek. Binnen de eerste drie kwartier waren twee keer Etienne, twee keer De Brommer en een keer Gilbert succesvol. Tussendoor scoorde Neerbeek ook nog een keer. Ruststand dus 5 – 2 in het voordeel van Spaubeek.

In de rust wisselde Pascal twee keer, hij bracht Stan en Jorn. In de tweede helft bleek duidelijk dat Neerbeek niet kon en dat Spaubeek niet hoefde. Ook Roy Terwint kwam nog binnen de lijnen en liet duidelijk zien dat ook hij een goede verdediger is. Etienne pikte nog zijn derde doelpunt van de middag mee en de afsluiting was een echte beauty van Rob.

Hij passeerde twee verdedigers en liet ook de keeper kansloos. Vandaag was de VVS heer en meester en kwam de thuisploeg duidelijk te kort. Wat mij het meeste bijbleef van deze wedstrijd was het gemak waarmee onze voorwaartsen elkaar vonden. Bij elk doelpunt was Charley, Etienne, De Brommer of Stan betrokken. Nu is het zaak deze lijn door te trekken. Wij moeten ons zelf belonen voor een tot nu toe super goed seizoen. Oh ja, wat was het rustig op de bank met Thomas in het veld.