Veritas 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 1

·

·

, ,

| Toch net teveel gevraagd…….

Vandaag stond wederom een enorme uitdaging op ons te wachten en zouden een aantal vragen beantwoord worden. Kunnen de mannen van de VVS de competitie in 3C weer spannend maken? Hoe voelen de benen na de zware pot van afgelopen donderdag? Hoe is het gesteld met de blessure van Tjeerd? Wie vervangt de Brommer? Welk tactisch plan heeft Pascal bedacht om Veritas af te stoppen?

In de thuiswedstrijd lieten de mannen van Veritas al zien dat zij de te kloppen ploeg zouden zijn. Nadat Charley zijn medespelers voorzien had van spek en ei werd om 12.45 uur in elk geval vol goede moed vertrokken richting Neeritter. Via enkele omzwervingen kwam wij dan ook op de plaats van bestemming. Na de wedstrijdbespreking, waarbij een basisplaats voor Stan Solberg was weggelegd, volgde de warming-up en exact om 14.30 uur floot de scheids voor het beginsignaal.

In het begin van de match waren wij duidelijk niet bij de les of moesten wij wennen aan het echte gras. Veritas kwam duidelijk beter uit de startblokken en zwak verdedigen leidde dan ook tot de 1 tegen 0. Uit de eerste tegenaanval zette Stan perfect voor en Etienne was er als de kippen bij en deponeerde de 1 – 1 in het netje. Hierna was onze verdediging weer twee keer niet bij de les en dat betekende wederom even zoveel doelpunten voor Veritas.  3 – 1 was de ruststand.

In de pauze probeerde Pascal zijn mannen weer terug op de rails te krijgen en voorwaar dit lukte. In de tweede helft was de VVS minimaal gelijkwaardig. Veritas kreeg geen kansen meer en het was dat onze Charley zijn vizier niet op scherp had staan anders??? De overwinning voor Veritas was misschien ietwat geflatteerd maar zeker niet onverdiend.  Welk team kan hen nog van het kampioenschap afhouden? 

De eerlijkheid gebied te zeggen dat Veritas vandaag niet eens zijn beste wedstrijd speelde, maar om twee keer binnen 70 uur een topprestatie op de grasmat te leggen is voor onze jongens teveel gevraagd (dat lukt zelf sommige echte topploegen in het betaalde voetbal niet). In de rust deden de meeste benen al pijn. De mannen van de VVS kunnen trots zijn op wat zij tot nu toe in de 3e klasse hebben bereikt. Nu de accu weer opladen, er volgen namelijk twee derby’s tegen Neerbeek en Geleen-Zuid. Oh ja en bijna vergeten bij de laatste 8 in de beker. Kortom tot nu toe een TOP seizoen.

En nu maar duimen dat de blessures van Tjeerd, Jeroen en Nick meevallen.

Tot volgende week.