Sponsor van de maand – Praktijk Gorissen

·

·

,

De praktijk voor (sport)fysiotherapie en acupunctuur van Ruud Gorissenis onze sponsor van de maand februari. Ruud Gorissen is een bekendgezicht in Spaubeek en zeker ook op onze voetbalclub. In zijn praktijk opde Constantijn Hugostraat informeert, adviseert en begeleid hij samenmet twee medewerkers klanten die lichamelijke klachten hebben. NaastAlgemene
fysiotherapie kunt u er terecht voor sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie en acupunctuur.

Kunt u iets vertellen over uw carriere als fysiotherapeut?
In 1982 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en in 1988 als master of acupuncture en sta ik ingeschreven inhet BIG-register. Naderhand heb ik mij gespecialiseerd in de Sportfysiotherapie, in de methode Cyriax(gediplomeerd Cyriaxtherapeut), de methode McKenzie, de behandeling van Parkinsonpatiënten en taping. Inmei 1983 ben ik begonnen bij een Fysiotherapie praktijk in het Heerlense Bekkerveld. Vanaf 1989 ben iklangzaam ook voor mij zelf begonnen in Spaubeek om vervolgens vanaf 1991 fulltime in mijn eigen praktijk aan de slag te gaan.

Heeft u ook andere fysiotherapeuten in dienst?
âJa, zeker Yvonne Jacobs-Smeets werkt al 18 jaar bij ons als algemeen fysiotherapeute en zij heeft zichtoegelegd op de behandeling van reumapatiënten. Sinds 1 mei 2014 is ons team uitgebreid met een derdemedewerker namelijk de heer Gorissen, hij is een geregistreerd bekkenfysiotherapeut en zal de behandeling vande klachten die behoren tot het domein van de bekkenfysiotherapeut voor zijn rekening nemen. Daarnaast is hij ook algemeen fysiotherapeut.

Jullie werken ook samen met andere Fysiotherapeuten in de Gemeente Beek?
Onze praktijk is aangesloten bij het FKB, oftewel Fysiotherapeuten Kring Beek. Dit is een samenwerkingtussen 4 praktijken voor Fysiotherapie binnen de Gemeente Beek en hebben tot doel te komen tot een optimalefysiotherapeutische zorgverlening door het bundelen van kennis en krachten, waardoor het totaalpakket aanfysiotherapeutische mogelijkheden en specialisaties kan geboden worden. We stemmen ons beleid op elkaar afen maken gebruik van elkaars kennis en ervaring. Voor meer informatie over onze samenwerking zie: www.fkbeek.nl

Wat spreekt u het meeste aan in het vak van fysiotherapeut?
Het contact met de klanten en bovenal natuurlijk het helpen met de lichamelijke problemen die zij hebben.Het actief bezig zijn met het bewegingsapparaat heeft mij van jongs af aan al geboeid.

Wat is de huidige situatie op de markt van de fysiotherapie?
Vanwege de verslechterde economische situatie de afgelopen jaren is de Fysio markt wel wat terug gelopen. Steeds minder mensen zijn aanvullend verzekerd waardoor zij al snel zelf moeten betalen voor hun sessies. Ikzelf heb dit ook wel ondervonden maar niet zo extreem als collega’s in het land. En eigenlijk gaat het bij onsde laatste 2 jaar weer een stuk beter. Momenteel heb ik zelfs helemaal niets te klagen want ik maak af en toelange dagen van 8 tot 20 uur om al mijn klanten te kunnen bedienen.

U bent een echte voetballiefhebber, vertelt u eens.
In mijn jeugd en later bij de senioren heb ik bij GSV28 gevoetbald. Ik heb ook bij de selectie gezetenmaar de echte stap naar het eerste heb ik niet kunnen zetten. Mijn andere grote hobby is muziek en op vrijdagavond had ik altijd repetitie en daar was de trainer natuurlijk minder van gecharmeerd. Gedurende mijnopleiding tot fysiotherapeut ben ik jeugdtrainer geworden bij GSV’28. Hier ben ik mee moeten stoppen toenik zelfstandig als fysiotherapeut aan de slag ging. Toch bleef ik verbonden aan de club want ik ben toen de vasteverzorger geworden van het eerste elftal. Deze functie heb ik later ook bij VV Spaubeek ingevuld.

Hoe kwam u als verzorger bij VV Spaubeek terecht?
De toenmalig voorzitter Wim Falla was toen bij ons in behandeling. Hij vroeg mij of ik bereid was om despelers van de selectie te behandelen als deze pijntjes hebben. Dit heb ik gedaan en dit is uitgemond in hetverzorgersschap. De spelers konden mij bij klachten altijd op maandag bellen waarna ik op korte termijn eenafspraak inpland.

Wat heeft u doen besluiten om onze voetbalclub te sponsoren?
Ik ben al heel lang sponsor van VV Spaubeek namelijk als balsponsor en als bordsponsor. Ik vind hetbelangrijk om het verenigingsleven in het dorp te ondersteunen en daarom steun ik bijna alle verenigingen inSpaubeek.

Hebt u zelf ook bij VV Spaubeek gevoetbald?
Ja en dat zelfs tot mijn 47e levensjaar. Toen mijn zoon bij VV Spaubeek ging voetballen kwam ik weerregelmatig op het voetbalveld. Als ik daar rond loop begint het altijd wel te kriebelen. Ik ben bij het vierde elftalgaan voetballen en later ook nog bij de veteranen.

En hoe verging het uw zoon?
Haha nou niet zo goed. Hij heeft niets met voetbal en is er snel weer mee gestopt. Zijn passie ligt bij muzieknet zoals ons hele gezin eigenlijk.

Op welke manier is uw gezin actief in de muziekwereld?
Zowel mijn vrouw Marita als mijn kinderen Sylvia en Stefan zijn lid van de fanfare van Spaubeek. Het is een hele hechte en actieve vereniging waar wij allemaal ons steentje aan bijdragen. Marita is de enige van ons diegeen instrument speelt maar zij is wel heel actief binnen de fanfare. Ik bespeel zelf een Euphonium, dit is eensoort Tuba. Wij hebben iedere vrijdag repetitie en ik oefen dagelijks na het werk anderhalf uur op mijninstrument. Uiteraard hebben wij dan onze optredens en ben ik uithulp bij andere fanfares of muziekverenigingen. Een flinke tijdsinvestering maar muziek is echt mijn passie en daarom is dit hetwaard.

Hoe volgt u VV Spaubeek op dit moment?
Ik heb het erg druk en kom daarom iets minder vaak kijken dan voorheen. Een paar keer per jaar probeer ikzeker bij het eerste elftal te komen kijken. De uitslagen van GSV28 en VV Spaubeek volg ik iedere weektrouw in de krant. Het kampioenschap van vorig seizoen heb ik op de voet gevolgd en dat maakt je alsSpaubekenaar erg trots. Deze titel was een echte teamprestatie. Ook in de derde klasse gaat het voortreffelijk endat is mooi om te zien. Clubs hebben het overal moeilijk van de amateurs tot aan de profs maar VV Spaubeekgaat het goed.