VV Spaubeek 1 – VV Sittard 1 | 3 – 1

·

·

, ,

| De Veiligspeelwedstrijd

In erbarmelijke weersomstandigheden moest de wedstrijd tegen de VV Sittard gespeeld worden. In de wedstrijdbespreking onderstreepte Pascal nogmaals het belang van deze wedstrijd. Het was bekend dat Sittard uit sterk en Spaubeek thuis zwak was. Pascal wilde, nee eiste, dat er vroeg druk gezet zou worden en dat Sittard niet aan voetballen toe mocht komen.

Met de de laatste weken vaste basis werd de wedstrijd gestart. Hierbij is vermeldingswaardig dat onze Jeroen terug was en op de bank kon plaatsnemen.  En het mag gezegd, de VVS had meteen de wind in de zeilen.

In het eerste half uur werd een geweldige wedstrijd gespeeld, de bal deed het werk en het voetbal leek zo gemakkelijk. Twee heerlijke aanvallen in het eerste half uur vonden Tjeerd als eindstation en heel koelbloedig rondde hij beide keren af en de 2 tegen 0 stond op het scorebord. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat veel spelers bij deze aanvallen betrokken waren. 

Binnen het half uur haalde Etienne verwoestend uit en het schot werd door een verdediger van Sittard geraakt en werd daardoor helemaal onbereikbaar voor de keeper van de tegenpartij. 3 – 0 en wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Echter niets is minder waar. Door een echte beauty, een pegel met links in de bovenhoek, volledig onbereikbaar voor Robin, kwam de spanning terug in de wedstrijd.

Daarna zakte het niveau tot een bedenkelijk peil. Of het nu kwam door de carnavaleske muziek van de berg of door het waardeloze weer, maar ik kreeg steeds meer respect voor de toeschouwers. Sittard wilde wel maar kon niet en de VVS kon misschien wel maar leek niet te willen.

Rond de zestigste minuut was het dan zover, de lang verwachte rentree van onze Jeroen en hij liet meteen zien dat hij het verdedigen nog niet verleerd was. Een perfecte sliding onderbrak een veelbelovende aanval van Sittard. Even na 16.15 uur floot de scheidsrechter voor het laatst en was het snel naar de warme kleedkamers. Een kratje Jup en de pre-carnaval kon beginnen.

Net voorbij halverwege de competitie en al 32 punten, wie had dat gedacht? Zijn we al veilig?? Rest mij nog iedereen leuke carnavalsdagen toe te wensen, Gilbert in het  bijzonder, en onze trainer een aantal zonnige dagen met veel leesplezier in Egypte.

Oh ja, as-woensdag spelen wij onze inmiddels bijna traditionele oefenwedstrijd tegen Havantia, thuis in Spaubeek.