VV Spaubeek 1 – VV HEBES 1 | 2 – 1

·

·

, ,

| Een jaar in STIJL afsluiten.

Normaliter schrijf ik over bekerwedstrijden geen verslag. Echter daar ik door omstandigheden de afgelopen twee wedstrijden, welke wel zes punten opleverden, niet aanwezig was en ik van diverse kanten hoorde dat het wedstrijdverslag gemist werd, ben ik toch maar in de “pen” gekropen.

Voor deze bekerwedstrijd had de technische staf, bestaande uit Pascal, Marco en Mark, de nodige puzzels op te lossen. Zo waren een aantal vaste waarden op vakantie, geblesseerd, werken of kregen rust en moesten een aantal 2e elftalspelers worden ingepast.

En het moet gezegd deze mannen deden het meer dan goed. Tom, Medi en Stan begonnen in de basis en Daan kreeg ook nog de nodige speelminuten. Thomas en Davey keepten ieder een helft.

In de voorbespreking werd erop gewezen dat wij het jaar toch wel in stijl wilden afsluiten en dat het een goed 2015 was voor de mannen van het 1e, is wel duidelijk. In het hele jaar werden slechts drie wedstrijden verloren, werden wij, misschien wel onverwacht maar zeker niet onverdiend kampioen en staan nu ook op een tweede plaats in 3B.

De eerste minuten van deze bekerwedstrijd waren zeker voor onze gasten van Hebes. Onze mannen achterin moesten duidelijk ff wennen. Van de competitiewedstrijd wisten wij nog dat Hebes een levensgevaarlijke nr. 15 had en deze man maakte zijn faam meteen waar. Hij had enkele kansen en een daarvan was dan ook raak. Daarna raakten onze jongens steeds meer ingespeeld en kantelde de wedstrijd langzaam in de richting van de VVS. Goed voorbereidend werk van Tjeerd en de bal werd door Stan vakkundig tegen het net gedeponeerd. 1 – 1 was de ruststand.

In de tweede helft ging de VVS nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt, echter wij moesten steeds alert blijven want de voorwaartsen van Hebes loerden op de snelle counter. Zo’n kwartier voor tijd zette Medi zelf een aanval op en via diverse tussenstations kreeg hij de bal binnen de 16 terug en scoorde. Spaubeek bij de laatste 16 voor de beker. Ik heb dat in elk geval nog niet meegemaakt. De technische staf was tevreden en het jaar in stijl afgesloten. Smet op de wedstrijd waren de blessures voor Mitch en de nr. 15 van Hebes.

Rest mij nog alle supporters, vrijwilligers en actieve leden prettige kerstdagen en een voorspoedig 2016 toe te wensen. Wij hervatten de competitie meteen met een echte kraker; uit naar Veritas. Tot dan!