VV Spaubeek 1 – SVC 2000 1 | 4 – 3

·

·

, ,

| Zomaar ’n competitiewedstrijd!!!

Vandaag stond de wedstrijd tegen de hekkensluiter op het programma. En terwijl misschien wel iedereen dacht dat dit een makkie zou worden, was ik verre van gerust. En ik kreeg gelijk, SVC is best een goed voetballende ploeg, waarbij het bekende Kwartje net niet de goede kant op valt.

Voor de wedstrijd gaf onze trainer aan om vooral te blijven voetballen en dan zou het een kwestie van tijd zijn en de strijd zou in ons voordeel beslist moeten worden. En het werd een echte wedstrijd. Charley, met zijn weelderige haardos, zorgde voor de 1 tegen 0 en niets aan de hand zou je zeggen. Wij kregen echter de deksel op ons neus. Niet consequent verdedigen zorgde voor de op 1 na mooiste goal van de wedstrijd. Met een geweldige curve zorgde SVC voor de 1 tegen 1. Daarna werd het nog erger, nog voor de rust strafte SVC wederom een dekkingsfout genadeloos af en de ruststand was 1 tegen 2.

In de rust was Pascal opvallend rustig en hij wees onze mannen op hun tekortkomingen en wat beter moest. Dit bleek niet tegen dovemans oren gericht en Gilbert stelde persoonlijk orde op zaken. Met de wellichte mooiste goal van de middag zorgde hij voor de 2 tegen 2 om even later op de juiste plek te staan en de 3 tegen 2 tegen het netje te duwen. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar dat was buiten de veerkracht van onze tegenstander gerekend. Wederom een moment van niet consequent verdedigen zorgde voor de 3 tegen 3. Gevolg: een teleurgestelde trainer en een bank, welke overliep van emoties.

Gelukkig hebben wij nog onze “Brommer”. Hij speelde een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen en hij zorgde dan ook zo’n vier minuten voor tijd voor de bevrijdende vierde treffer.

Resume: dit waren drie zwaar bevochten punten en ik weet zeker dat onze tegenstander nog de  nodige wedstrijden zal winnen. Wij zullen elke zondag tot het uiterste moeten gaan om wedstrijden winnend af te sluiten. Ik heb Jorn zelden zo kapot gezien en Mitch had weer de nodige klappen geïncasseerd. Er blijven dus nog steeds uitdagingen voor onze trainersstaf.

Na de wedstrijd was er een verdiend feestje in onze kantine, maar wij mogen niet op onze lauweren gaan rusten, wij moeten nog vol aan de bak. Volgende week een nieuwe uitdaging, uit tegen Hebes.

Oh ja: Joost onze afspraak staat.