DESM 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 3

·

·

, ,

| Het duel der Kampioenen

Vandaag stond de eerste van een aantal ‘verre’ uitwedstrijden op het programma. Wij mochten aantreden tegen de ploeg, welke ook in het geel en zwart speelt. De kampioen van het afgelopen seizoen in 4D tegen de kampioen uit 4C.

Na een korte wedstrijdbespreking werd er vertrokken richting Weert. De wedstrijd begon voor de VVS nagenoeg ideaal. Binnen drie minuten werd slecht uitverdedigen van de thuisploeg door Tjeerd vakkundig afgestraft en de 0 – 1 stond op het scorebord.

In de voorbespreking had onze trainer nog gewaarschuwd voor de ingooien van DESM, welke veel leken op corners of vrije trappen. Bij de eerste beste inworp bleek dat deze waarschuwing tegen dovemans oren gericht was. De verre inworp werd tot doelpunt gepromoveerd en de VVS kon weer opnieuw beginnen. Binnen het kwartier stonden wij weer op voorsprong. Er was sprake van paniek in de verdediging van DESM en een verdediger knalde de bal pardoes in eigen doel. 

Na zo’n twintig minuten volgde de mooiste aanval van de hele wedstrijd. Het begon bij Etienne en Erik en Tjeerd hadden hier ook een aandeel in. De bal kwam vervolgens bij Robbie, welke vakkundige enkele verdedigers uitspeelde en de 1 – 3 in het netje deponeerde. Daarna merkte je duidelijk dat een aantal VVS spelers dacht op halve kracht de wedstrijd te kunnen uitspelen. Maar deze mannen kwamen bedrogen uit.

Zwak verdedigen aan VVS zijde zorgde voor de 2 – 3. Er was nog geen half uur gespeeld en er waren al vijf doelpunten te zien. De aanwezige toeschouwers verheugden zich op meer. In het vervolg van de eerste helft gebeurde niets vermeldenswaardig meer.

In de rust probeerde onze trainer de mannen weer op scherp te krijgen. Het bleek echter voor een aantal spelers vandaag onmogelijk om weer van 95 naar 100% te schakelen. Er waren wel nog over een weer kansen en Robin onderscheidde zich wederom met een aantal fabelachtige reddingen, maar er zijn nog mogelijkheden tot groei. Nick, Medi en Stan kwamen nog binnen de lijnen en gezamenlijk haalde men toch de drie punten binnen.

De overwinning was verdiend, maar onze trainer heeft zonder meer gelijk, wanneer niet alle spelers de volle 100% geven, krijgen wij het tegen iedere tegenstander moeilijk en wordt het heel lastig om wedstrijden winnend af te sluiten.

Blijft het wel opvallend dat wij uit meer punten halen dan thuis. Aan ons de uitdaging om hier komende zondag verandering in aan te brengen. Tot dan.

Oh ja; hij is weer terug: scheids, welke kleur???